PROMO

Sfaturi utile de la F-Secure pentru utilizatorii Windows XP

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL:
F-Secure a publicat raportul ce privește amenințările de securitate online din a doua jumătate a anului 2013.


Acesta oferă o privire de ansamblu asupra amenințărilor online curente și tendințele malware. Conține de asemenea și câteva sfaturi utile pentru utilizatorii Windows XP care nu plănuiesc să treacă la o versiune de sistem de operare mai nouă, suportul pentru clienți încheindu-se în data de 8 aprilie 2014. Indiferent dacă decizia clienților de a păstra Windows XP este bazată pe obligații contractuale sau există alte motive, F-Secure consideră că nu este totul pierdut pentru aceștia.

“Compilarea XP nu reprezintă prima linie de apărare. Sau cel puțin nu ar trebui să fie”, F-Secure notează în raportul (PDF). “Cei care continuă să utilizeze XP acasă pot să facă acest lucru luând în considerare câteva elemente rezonabile de siguranță, pentru o perioadă de timp cel puțin, fiind absolut necesar să își revizuiască browser-ul de Internet și felul în care utilizează computerul personal.”

F-Secure listează o serie de pași pe care utilizatorii XP ar trebui să îi ia în considerare. Printre aceștia se numără instalarea ultimului update de securitate al Microsoft pentru XP. După acest pas, din punct de vedere al securității, se recomandă setarea Internet Explorer ca și browser principal.

Alte recomandări includ: păstrarea pachetului Microsoft Office întreg compilat, revizuirea software-urilor terțe, dezinstalarea tuturor programelor care nu sunt necesare și a plug-in-urilor browser-ului. Este important să aveți un antivirus updatat și firewall instalat, să fiți conectat la un router NAT și bineînțeles, să luați în calcul posibilitatea de a trece la o altă versiune la un moment dat.

Pe plan mobil, F-Secure crede că malware-ul se îndreaptă exclusiv către Android, fiind ținta a 97% dintre amenințările mobile în 2013. Virușii de tip Trojan ocupă trei sferturi din malware-ul de pe Android – aceștia vin de obicei la pachet cu aplicații refăcute care sunt similare cu omologii lor legitimi.


DISTRIBUIE ACEST ARTICOL:

Check Also

Hărțile atacurilor cibernetice în timp real

Zeci de mii de atacuri cibernetice sunt lansate în fiecare secundă. Zi de zi au loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.