Sfaturi pentru un Black Friday 2016 de succes

Și anul acesta fenomenul Black Friday va cuprinde majoritatea magazinelor din România. Dacă la începuturile acestui eveniment găseam reduceri doar la dispozitive electronice și IT&C, de Black Friday 2016 românii vor putea găsi oferte care vor cuprinde de la segmentul alimentelor, la mașini, apartamente și nu numai.

Sfaturi pentru un Black Friday 2016 de succes

În 2016 Black Friday va începe în România pe 18 noiembrie și va continua până la sfârșitul lunii noiembrie, pentru că majoritatea magazinelor vor prelungi perioada promoțiilor.

Mare atenție însă, pentru că multe magazine, până și unele de top, măresc prețurile cu o lună înainte de eveniment pentru a le reduce ulterior.

Pentru a cumpăra eficient de Black Friday, este bine să îți faci un plan dinainte, să începi cumpărăturile devreme, dar și să îți cauți un partener de ”shopping”. 
 
Sfaturi utile pentru Vinerea Neagră:
 
1. Fă-ţi un plan dinainte
 
Înainte de a începe să cumperi de Black Friday, este util să îţi faci un plan dinainte, care să te ajute să economiseşti timp. Astfel, stabileşte-ţi bugetul, fă-ţi o listă cu ceea ce vrei să cumperi, dar şi cu magazinele fizice la care vrei să mergi, sau să le vizitezi online. De asemenea, te-ar ajuta să prioritizezi itemii de pe lista pe care ai făcut-o, ca să nu te întorci acasă fără cele mai importante lucruri.
 
2. Roagă un prieten să te însoţească (în caz că vrei să-ți faci cumpărăturile din magazinele fizice)
 
Un alt truc pentru a face cumpărături eficient de Black Friday este să rogi un prieten să te însoţească. Dincolo de diminuarea stresului, el(ea) îţi poate ţine locul la coadă, dacă trebuie să părăseşti pentru scurt timp rândul. În plus, tu şi partenerul vă puteţi despărţi, astfel încât fiecare dintre voi să cumpere lucruri diferite.
 
3. Începe cumpărăturile devreme

Dacă vrei să profiţi de cele mai bune oferte de Black Friday, află din timp când încep promoțiile. Cele mai bune promoții (mai ales cele de pe site-uri) se epuizează la primele ore ale zilei.
 
4. Mergi la cumpărături pregătit
 
De asemenea, dacă vrei să te întorci acasă cu tot ceea ce ţi-ai propus să cumperi, mergi la magazine pregătit ca să rezişti la coadă, în orice condiţii. 

În topul vânzărilor de Black Friday 2015 au fost magazinele:

 1. emag.ro
 2. cel.ro
 3. flanco.ro
 4. altex.ro
 5. pcgarage.ro
 6. f64.ro
 7. evomag.ro
 8. quickmobile.ro
 9. elefant.ro
 10. fashiondays.ro
Pentru cei ce vor să-și facă cumpărăturile de afară, recomandate de Black Friday ar fi site-urile Amazon.com (sau amazon.co.uk, Amazon.deAmazon.atalibaba.commacys.com și yoox.com (fashion), sears.comgearbest.comdx.comebay.co.uk sau ebay.de, Adorama și BHphotovideo (pentru pasionații de fotografie).

Ce sfaturi au cei de la ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului) pentru consumatori în perioada Black Friday:

 • să citească atent caracteristicile produsului
 • să verifice dacă produsul corespunde cu adevărat dorințelor și nevoilor lui
 • să verifice  stocul existent (pentru comerț online)
 • să verifice prețul afișat pe site: dacă acesta este integral (conține sau nu TVA), dacă prețul include și costul de livrare
 • să verifice prețurilor pe site-uri care afișează prețuri comparative pentru același produs (EX: www.price.ro, www.compari.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.