HOME / Online / Sfaturi utile pentru a cumpăra eficient de Black Friday

Sfaturi utile pentru a cumpăra eficient de Black Friday

În 2018, Black Friday va fi pe data de 23 noiembrie. Cu toate că Black Friday se referă la o singură zi de reduceri, cel mai probabil unele magazine din România vor începe perioada promoțiilor pe 16 noiembrie, iar altele pe 23 noiembrie. La Flanco există deja o promoție desfășurată în perioada 26 octombrie – 16 noiembrie, la Altex evenimentul de shopping se va desfășura în perioada 1 noiembrie – 5 decembrie, iar la evoMAG în perioada 1 – 8 noiembrie (prima rundă de reduceri). La fel ca anul trecut, cei interesați se așteaptă la o lună noiembrie plină de promoții.

Astfel, în această perioadă clienții vor putea face cumpărături la prețuri mult mai mici, comparativ cu cele din restul anului. Pentru a beneficia de reduceri, clienții trebuie să urmărească cu atenție site-urile magazinelor și să acceseze imediat ofertele acestora, asta pentru a evita situațiile în care stocurile sunt deja epuizate.

Pentru a cumpăra eficient de Black Friday, este bine să îți faci un plan dinainte, să începi cumpărăturile la primele ore ale dimineții, dar și să îți cauți un partener de ”shopping”. 

Sfaturi utile pentru Black Friday 2018:

1. Fă-ţi un plan dinainte

Înainte de a începe să cumperi de Black Friday, este util să îţi faci un plan dinainte, care să te ajute să economiseşti timp. Astfel, stabileşte-ţi bugetul, fă-ţi o listă cu ceea ce vrei să cumperi, dar şi cu magazinele fizice la care vrei să mergi, sau să le vizitezi online. De asemenea, te-ar ajuta să prioritizezi itemii de pe lista pe care ai făcut-o, ca să nu te întorci acasă fără cele mai importante lucruri.

2. Conturile pe site-urile comercianților

Cu siguranță, fiecare cumpărător are o listă cu magazine preferate. Pentru achiziții rapide, este bine ca în ziua de Black Friday să existe conturi în fiecare dintre aceste magazine. În felul acesta totul poate să funcționeze curat și rapid.

3. Atenție la prețul promoțional!

Prețul este un subiect dezbătut des în perioada reducerilor. Prețul promoțional trebuie să fie cel mai mic preț din ultimele 30 de zile, conform legii 650 (în special articolul 34). Clienții așteaptă Black Friday tocmai pentru că există reduceri semnificative. Atenție la alinierea politicii de reduceri cu legislația!
 
4. Roagă un prieten să te însoţească (în caz că vrei să-ți faci cumpărăturile din magazinele fizice)
 
Un alt truc pentru a face cumpărături eficient de Black Friday este să rogi un prieten să te însoţească. Dincolo de diminuarea stresului, el(ea) îţi poate ţine locul la coadă, dacă trebuie să părăseşti pentru scurt timp rândul. În plus, tu şi partenerul vă puteţi despărţi, astfel încât fiecare dintre voi să cumpere lucruri diferite.
 
5. Începeți cumpărăturile devreme

Dacă vrei să profiţi de cele mai bune oferte de Black Friday, află din timp când încep promoțiile. Cele mai bune promoții se epuizează la primele ore ale dimineții.

6. Mergi la cumpărături pregătit

De asemenea, dacă vrei să te întorci acasă cu tot ceea ce ţi-ai propus să cumperi, mergi la magazine pregătit ca să rezişti la coadă, în orice condiţii. Totuși, pentru a evita cozile şi aglomeraţia de Black Friday, poţi profita de opţiunea de a cumpăra online şi de a ridica produsul de la magazin.

7. Încercaţi şi alternativele de Black Friday

Nu vă duceţi doar la magazinele cunoscute. Documentaţi-vă pe cele mai mari şi vedeţi cum sunt preţurile. Folosiţi comparatoare de preţ ca price.ro, compari.ro sau shopmania.ro. Acolo veţi descoperi pe alte site-uri produse care nu sunt la reducere, dar care au preţul real. Documentaţi-vă chiar în afara ţării să vedeţi cât costă un produs.

Puteți folosi și unele extensii pentru browsere, care rețin și compară prețurile pe intervale largi de timp.

Iată câteva dintre extensiile pe care le puteți folosi gratuit, pentru Google Chrome sau Mozilla Firefox:

Extensii pentru Chrome:

– Pricy

– Price Tracker

Extensii pentru Firefox Mozilla:

– Price Expert

– Keppa

Deşi magazinele online mici nu au capacităţile giganţilor ca eMAG, pot avea reduceri la produse interesante. Urmăriţi şi nişele în ziua de Black Friday.

8. Plata

Foarte mulți oameni aleg să plătească online, cu cardul. Este o soluție ok, însă dacă se poate, cel mai bine este să se opteze pentru plata ramburs, la livrare. Aceasta aduce o serie de avantaje, printre care se numără și faptul că multe magazine oferă posibilitatea de a verifica coletul la primire și de a refuza produsul în cazul în care nu este ceea ce se dorește.

Statistici eMAG Black Friday 2017

Cel mai mare record de cumpărături de Black Friday

Anul trecut, de Black Friday, clienții români au lăsat în jur de 200 de milioane de euro în conturile magazinelor online, cu două treimi mai mult decât în 2016. În 2017, Black Friday la eMAG a însemnat peste 1 milion de produse vândute în numai 24 de ore, adică cel puțin 24 de produse vândute pe secundă. În secunda de aur, pe eMAG s-au vândut 150 de produse, iar în minutul de aur 3.026 produse. Cel mai scump produs vândut de Black Friday la eMAG a fost un Rover Range Sport 3.0, care a costat 85.000 de euro.

Cei mai mulți români au preferat promoțiile la electrocasnice, televizoare, telefoane, jucării sau produse de îngrijire personală. De asemenea, s-au vândut foarte bine și lingourile de aur puse la bătaie de eMAG de Black Friday. În total, au fost achiziționate 2,8 kilograme de aur.

Produsele vândute cel mai rapid de Black Friday 2017 la eMAG

  • Consolă Microsoft Xbox ONE, 500 GB, neagră, 500 de bucăți la 599,99 de lei – s-au vândut în 53 secunde!!!
  • Telefon iPhone 7, 32GB, 4G Jet Black, 252 bucăți la 2.299 lei – s-au vândut în 1 min și 42 secunde!!!
  • Televizor LED Nei, 81 cm, HD, 1.000 de bucăți la 399,99 de lei – s-au vândut într-un minut și 44 secunde
  • Anvelope Orium 601, 185/65 R15 88T, 896 de bucăți la 99,99 lei – s-au vândut în 5 minute și 21 de secunde
Sfaturi pentru a cumpăra eficient de Black Friday

Citește și

Kaspersky Anti-Cheat, soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.