În fiecare zi suntem inundați cu nenumărate rapoarte de supraveghere totală constantă și insidioasă, și la fiecare pas suntem victime, așa cum George Orwell a subliniat cu mult timp în urmă, dar într-un mod distractiv.

“Viața ar fi mai bună fără Internet?” – Aceasta este o întrebare care a fost ridicată în asociere cu supravegherea totală în ultimii ani. Reacția automată la orice scandal cu privire la utilizarea abuzivă a datelor utilizatorilor pare a fi de vina , companiile de social media cum ar fi Facebook, Google, etc, economia lacomă și, desigur, supravegherea mai atenta din SUA.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Social media: dorința de auto-descoperire

În timp ce oamenii au avut tendința de a comunica direct în trecut, internetul s-a impus acum ca principalul mijloc de comunicare pentru mulți oameni. Pentru oamenii din întreaga lume, acesta a devenit un loc comun pentru a scrie un e-mail unui partener de afaceri, pentru a încărca o fotografie de vacanță sau au un cuvânt de spus pe un subiect fierbinte pe Twitter. Este în natura umană să comunicăm și să dezvălui detalii despre tine (în măsuri diferite). Cu toate acestea, spre deosebire de conversațiile tradiționale, în care oamenii își pierd repede evidența detaliilor discuțiilor, Internetul nu uită niciodată.

Este într-adevăr corect să dăm vina pe rețelele sociale pentru că permite altora să spioneze oamenii pe baza datelor care sunt disponibile gratuit în aceste rețele sociale? La urma urmei, utilizatorii înșiși publică în detaliu fiecare secundă a vieții lor în timp real și fac acest lucru din proprie inițiativă. Nu este nevoie de tehnologie inteligentă specializată pentru a extrage informațiile despre locația pozei de profil, pentru că o aplicație smartphone oferă în proprietățile imaginii ca utilizatorul să adauge manual aceste detalii ca o descriere.

Odată publicat, este practic imposibil de a elimina complet orice de pe Internet. Acest lucru este în primul rând o procedură, deoarece Internetul nu este un drum cu sens unic care curge de la A la B, ci o rețea infinită de calculatoare și servere care sunt utilizate pentru pachete de date cache pentru călătoria până la destinația lor. Orice lucru care este postat pe un profil de social media are o șansă mai mare de raspândire rapidă prin așa-numitul “viral marketing”, succesorul extrem de eficient a vechii metode “din gură în gură”.

Ce se întâmplă pe internet, ramâne pe internet

Algoritmii de recunoaștere a modelului încearcă să detecteze modele neobișnuite în cantități uriașe de date existente în timp real. Ai putea crede că nu ai nimic de ascuns, dar care nu înseamna neapărat că vei apărea nevinovat, după cum reiese din numeroase rapoarte individuale din întreaga lume.

Este un ajutor mic faptul că confidențialitatea datelor este declarată un drept al omului, în cazul în care utilizatorii nu sunt nici măcar conștienți de urmele pe care le lasă pe Internet. Inițiativele persoanelor fizice, cum ar fi politicianul german Malte Spitz, care a depus un proces de lege asupra celor 6 luni de stocare a datele sale personale. În timp ce supravegherea și așa-numitele extrageri a datelor pur și simplu încearcă să dezvăluie “ce conținut” ne scrie, în acest caz ne arată destul de clar cât de multe informații sunt deja cuprinse în așa-numitele meta-date (“când”, “unde”, “cât de des” ne comunică și “cu care”).

Sfaturi Emsisoft:

Tratează întotdeauna datele cu caracter personal cu grijă. “Internetul” poate distribui , stoca și analiza ceea ce este alimentat prin surse diferite. Orice ai alege să dezvălui în social media , rămâne în cea mai mare parte. În cazul în care munca voastră necesită să aibă o prezență pe portaluri sociale mass-media, riscul rămâne mereu, pentru că prietenii și cunoscuții pot dezvălui detalii despre tine și viața ta (nu neapărat cu rea intenție) sau te pot eticheta într-o fotografie de la ultima petrecere.
Întotdeauna să acordați atenție în cazul în care navigați și pe ce anunțuri faceți clic , mai ales în timp ce sunteți conectați în diverse portaluri. De exemplu, dacă uitați să ieșiți din Facebook, plugin-urile Facebook (care vă permit să efectuați comentarii la conținut) permit urmărirea aproape completă a activităților de pe internet și asociază aceste date cu tine direct ca  persoană. Chiar și după ce ieși de pe site, trebuie să ai încredere în aceste plugin-uri în conformitate cu acordurile privind confidențialitatea datelor și nu trimite datele dvs. către operatorul rețelei fără consimțământul vostru în prealabil.

Nu te baza exclusiv pe puterea de criptare a mesajelor (meta-date va rămâne în continuare vizibilă!), pe care cloud sau alți furnizori on-line le promit, sau chiar drepturile omului. Chiar și utilizarea de servicii anonime, cum ar fi TOR, nu sunt infailibile în conformitate cu revelațiile recente. Ideea de a păstra date importante pe un calculator separat, fără o conexiune la Internet nu este noua, însă acest lucru nu este posibil pentru utilizatorul mediu de Internet, și, în plus, este extrem de nepractică, având în vedere popularitatea de smartphone-uri.

Singura cale de a fi 100% sigur că nu faceți publice informații cu caracter personal, este de a sta departe de portaluri on-line sau vă deconectați de la Internet și ramâneți Offline. În cele din urmă, noi suntem responsabili pentru informațiile pe care le dezvăluim despre noi înșine și cum ne ocupăm de informațiile altora. La fel ar trebui să explicăm celor dragi cum să se ocupe cu grijă de rezultatele de căutare sau bannere de anunțuri (cuvânt cheie: malware), este de datoria noastră de a sensibiliza cu discreție la tratamentul de date online și offline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.