Acasă IT News Sfaturi de la F-Secure: Atacurile cibernetice sunt la doar un click distanță....

Sfaturi de la F-Secure: Atacurile cibernetice sunt la doar un click distanță. La ce să fiți atenți când utilizați PC-ul

11
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Probabil că știți deja faptul că există numeroase moduri de a vă infecta în timp ce navigați pe web. Hackerii au tendința de a nu renunța la tacticile lor preferate, chiar dacă unele dintre trucuri sunt foarte vechi și lipsite de originalitate.


Să luam în considerare atașamentele e-mail-urilor de tip spam. Acestea sunt încă foarte eficiente. Profitând de distragerea atenției cu diverse știri, imagini sau facturi neachitate, aceste tehnici pot injecta anumite amenințări de securitate în calculator, fiind doar la un click distanță de infectarea computerului.

Un alt lucru care trebuie privit cu grijă este pachetul de tip freeware. Dacă aveți obiceiul de a descărca programe gratuite de pe Internet, ați putea să vă reexaminați viitoarele obiceiuri on-line.

În primul rand, evitați site-urile ilegale, deoarece de cele mai multe ori pachetele de instalare pe care le oferă includ cel puțin un potențial parazit nedorit. Cu toate acestea, în timpul instalării, trebuie să selectați în avans opțiunea instalare personalizată. Acest lucru vă va permite să acordați o atenție sporită tuturor programelor care încearcă să se strecoare în momentul instalării. Prin urmare, prin alegerea instalării particularizate este grăbit procesul de descărcare al pachetelor de pe internet și de asemenea, aveți posibilitatea de a deține controlul asupra programelor instalate pe calculatorul dumneavoastră.

În al doilea rând, F-Secure recomandă să eliminați programele instalate deja pe computerele dumneavoastră în care nu aveți încredere și pe care nu doriți să le mai utilizați. La urma urmei, dacă aveți instalate programe pe care nu le-ați utilizat mai bine de câteva luni, cel mai probabil nu aveți nevoie de ele și sigur nu mai sunt actualizate. Prin urmare, mențineți computerul dumneavoastră curat prin dezinstalarea programelor inutile și reduceți riscul de infectare prin vulnerabilitățile acestora.

Recomandare

Păstrați sistemul de operare actualizat și folosiți cea mai bună solutie anti-virus care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Permiteți ca programul de securitate să descarce actualizările de pe internet și să utilizeze baze de date de tip Cloud, dacă este cazul.


F-Secure recomandă utilizarea soluțiilor de securitate F-Secure și de back-up eVault (Seagate).