Sfaturi de la ANPC de Black Friday

Și anul acesta fenomenul Black Friday va cuprinde majoritatea magazinelor din România. Dacă la început găseam reduceri doar la dispozitive electronice și IT&C, de sărbătoarea reducerilor românii vor putea găsi oferte care vor cuprinde de la segmentul alimentelor la apartamente și nu numai.

În 2014 Black Friday va începe pe 21 noiembrie și va continua până pe 30 noiembrie, pentru că majoritatea magazinelor prelungesc perioada promoțiilor.
Mare atenție însă, pentru că multe magazine, până și unele de top, măresc prețurile cu o lună înainte de eveniment pentru a le reduce ulterior. Asta pentru ca impactul asupra business-urilor să fie minim, dar practica este sancționată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
Potrivit datelor ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor), anul trecut la nivelul întregii țări au fost în jur de 80 de reclamații care vizau produse electronice și electrocasnice, pachete turistice și produse cosmetice, iar principalele aspecte reclamate au fost neonorarea comenzilor în termenul solicitat de client, preț redus necorespunzător (reducerea prețului trebuie să se aplice prețului cel mai mic pe care l-a avut produsul în perioada premergătoare reducerii).
Ce sfaturi au cei de la ANPC pentru consumatori în perioada Black Friday:
  • să citească atent caracteristicile produsului
  • să verifice dacă produsul corespunde cu adevărat dorințelor și nevoilor lui
  • să verifice  stocul existent (pt. comerț online)
  • să verifice prețul afișat pe site: dacă acesta este integral (conține sau nu TVA), dacă prețul include și costul de livrare și verificarea prețurilor pe site-uri care afișează  prețuri comparative pentru același produs (EX: www.price.ro, www.pricer.ro, www.compari.ro, www.smartbuy.ro).

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.