Acasă Diverse Sfaturi ANPC de Black Friday 2022

Sfaturi ANPC de Black Friday 2022

153
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Ediția de Black Friday din acest an a început mai devreme și se va întinde până la finalul lunii noiembrie pentru mulți retaileri.

Sfaturi ANPC de Black Friday 2022
Imagine realizată de Maicon Fonseca Zanco pentru Pixabay

Principalele sfaturi oferite de Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC):

  1. Consumatorii trebuie să verifice, înainte de a lua decizia de tranzacționare de Black Friday 2022, acolo unde li se pare sau li se sugerează că este vorba de reduceri de preț substanțiale, dacă nu cumva prețul aparent redus există deja la alți retaileri încă dinaintea lansării campaniei.
  2. Trebuie urmărite achizițiile și în perioada anterioară lansării reducerilor de Black Friday 2022 – măcar cu 30 de zile înainte, conform legislației în vigoare – pentru a vedea dacă prețul aparent redus este unul cu adevărat mai mic decât cel din perioada anterioară.
  3. Consumatorii nu trebuie să ia decizia achiziționării unui produs de Black Friday 2022, fie el și la un preț redus, atât timp cât utilitatea acestuia în viața de zi cu zi nu este una solidă, în așa fel încât să justifice o astfel de cheltuială însemnată.
  4. Toate produsele comandate online de Black Friday 2022 pot fi returnate comerciantului în termen de 14 zile fără nicio justificare.
  5. Indiferent de tentație, cumpărăturile de Black Friday 2022 trebuie efectuate numai de la operatori economici despre care consumatorii au toate datele legate de funcționarea legală a acestora.
  6. Verificați dacă firma respectivă are sediul pe teritoriul Europei pentru ca ulterior să poată să fie folosite pârghiile puse la dispoziție de autoritățile europene.
  7. Este de datoria românilor să verifice dacă comerciantul există sau nu și să verifice datele de contact de pe pagina acestuia. Dacă nu are toate aceste date și nu este convins că respectivul operator economic, fie și în afara comunității europene, nu este unul sigur, sfătuim consumatorul să nu facă achiziția de Black Friday 2022.

SURSA