Acasă Android Securizarea dispozitivului mobil personal

Securizarea dispozitivului mobil personal

3056
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Dispozitivele mobile personale sunt un mijloc uimitor de comunicare cu prietenii, pentru cumpărături și servicii bancare online, pentru vizionarea de filme, jocuri și pentru o multitudine de alte activități. Cum aceste dispozitive joacă un rol așa de important în viața dumneavoastră, iată câțiva pași simpli pentru a vă menține securitatea personală și a acestor dispozitive.


Securizarea dispozitivului mobil personal

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a vă proteja dispozitivul este să activați blocarea automată a ecranului, deseori denumită „screenlock”. Aceasta înseamnă că pentru a utiliza dispozitivul, trebuie deblocat ecranul cu o parolă puternică, recunoașterea feței sau amprenta. Acest lucru garantează că va fi mult mai greu pentru oricine să vă acceseze informațiile dacă dispozitivul dvs. este pierdut sau furat. Ca bonus, la majoritatea dispozitivelor mobile, activarea blocării ecranului permite, de asemenea, criptarea. Criptarea va face ca datele dvs. să fie ilizibile pentru persoanele neautorizate, chiar dacă vor reuși să treacă de ecranul de blocare.

Instalarea unui software de securitate

Dispozitivul mobil personal ar trebui tratat ca atare din punct de vedere al securității. Instalați un software de securitate de încredere. Rapoartele laboratoarelor de testare AV-TEST și AV-Comparatives pot fi de un real folos în alegerea unui software de securitate pentru dispozitivul mobil.

Actualizarea

Activați actualizarea automată pe dispozitivele dumneavoastră, astfel încât să ruleze întotdeauna cea mai recentă versiune a sistemului de operare și a aplicațiilor. Atacatorii caută mereu noi puncte slabe în software iar furnizorii lansează în mod constant actualizări și patch-uri pentru a le remedia. Actualizarea constantă a dispozitivelor le face mult mai greu de piratat. Când alegeți un nou dispozitiv Android, verificați angajamentul furnizorului de a menține dispozitivul actualizat. Dispozitivele Apple iOS sunt actualizate de către companie însăși, în timp ce dispozitivele mobile Android sunt actualizate de către furnizorul care v-a vândut dispozitivul și nu toți furnizorii își actualizează constant dispozitivele. Dacă utilizați un dispozitiv vechi care nu mai poate fi actualizat, luați în considerare achiziționarea unui nou dispozitiv.

Urmărirea

Instalați sau activați software pentru a urmări de la distanță dispozitivul mobil prin Internet. În acest fel, dacă dispozitivul este pierdut sau furat, vă puteți conecta la acesta prin Internet și găsi locul unde se află sau, în cel mai rău caz, puteți șterge de la distanță toate informațiile pe care le aveți pe el.

Aplicații mobile de încredere

Descărcați numai aplicațiile de care aveți nevoie și din surse de încredere. Pentru iPad-uri sau iPhone-uri înseamnă descărcarea de aplicații de pe Apple App Store. Pentru aplicații Android descărcați numai de pe Google Play iar pentru tabletele Amazon limitați-vă la Amazon App Store. Deși este posibil să puteți descărca aplicații de pe alte site-uri, acestea nu sunt verificate și sunt mult mai susceptibile de a fi infectate. De asemenea, înainte de a descărca o aplicație, asigurați-vă că are o mulțime de recenzii pozitive și că este actualizată activ de către producător. Feriți-vă de aplicațiile noi, aplicații cu câteva recenzii sau rareori actualizate. În cele din urmă, indiferent de locul de unde ați obținut aplicația, odată ce nu mai aveți nevoie de ea sau nu o folosiți în mod activ, vă recomandăm să o ștergeți de pe dispozitiv.

Opțiuni de confidențialitate

Când instalați o aplicație nouă, asigurați-vă că revizuiți opțiunile de confidențialitate. De exemplu, aplicația pe care tocmai ați descărcat-o trebuie într-adevăr să aibă acces la toate informațiile despre prieteni și contacte? De asemenea, vă recomandăm să dezactivați urmărirea locației, apoi să activați identificarea locației numai pentru aplicațiile pentru care considerați că e necesar. Dacă nu sunteți confortabil cu cerințele de acces ale unei aplicații, găsiți una diferită care să corespundă nevoilor dumneavoastră. În plus, verificați periodic permisiunile aplicațiilor, pentru a vă asigura că nu s-au schimbat.

Copiile de rezervă

Întotdeauna copiați-vă datele. Pentru dispozitivele mobile, multe informații sunt adesea salvate automat, cum ar fi fotografiile sau mesajele personale. Cu toate acestea, copiile de siguranță stochează, de asemenea, configurația, aplicațiile și alte informații despre dispozitiv, ceea ce face mult mai ușoară recuperarea datelor pentru un dispozitiv pierdut sau trecerea la unul nou.

La lucru

Asigurați-vă că orice dispozitiv mobil pe care îl utilizați pentru muncă este autorizat pentru utilizare cu acest scop. Când lucrați, fiți foarte atent și nu faceți niciodată poze sau videoclipuri care ar putea include în mod accidental informații confidențiale, cum ar fi imagini cu tablele din birouri sau ecrane de calculator.

NOTĂ: Citiți și acest ghid de securitate dedicat terminalelor mobile.

Ghiduri de securitate recomandate

Urmând acești câțiva pași simpli, realizați un progres semnificativ în obținerea securității dispozitivelor proprii și a dumneavoastră.