Securizarea diferitelor generații

Încercarea de a profita în siguranță de tehnologia actuală poate fi copleșitoare pentru noi toți, dar mai ales pentru membrii familiei care nu sunt atât de obișnuiți sau familiarizați cu tehnologia. Prin urmare, sunt esențiali câțiva pași cheie pentru a ajuta la securizarea membrilor familiei care ar putea avea probleme cu tehnologia și ar putea să înțeleagă greșit riscurile asociate utilizării acesteia.

Securizarea diferitelor generații

Puneți accent pe elementele de bază

În general, cel mai bun mod de a ajuta la siguranța celorlalți este de a face securitatea cât mai simplă pentru ei. Concentrați-vă pe cei mai puțini pași care vor avea cel mai mare impact.

1. Ce este ingineria socială: Atacurile de tip inginerie socială reprezintă unul dintre principalele moduri în care suntem vizați majoritatea dintre noi. Explicați cum escrocii și escrocheriile care există de mii de ani, s-au mutat acum pe internet. Dați exemple, cum ar fi e-mailurile de tip phishing care pretind a fi banca dvs. sau o expediere de pachete, sau escrocii care sună pretinzând că sunt asistență tehnică sau instituții guvernamentale. Asigurați-vă că membrii familiei înțeleg că nu ar trebui să ofere nimănui parola, cardul de credit, informațiile personale sau accesul la computerul lor. Explicați-le că, cu cât senzația de urgență este mai mare, cu atât este mai probabil să fie vorba de un atac. Unii infractori îi vizează pe cei care caută dragostea și se vor preface că sunt un(o) potențial(ă) partner(ă) de vis. În cele din urmă, asigurați-vă că, atunci când se simt inconfortabili sau au nelămuriri despre un e-mail sau un apel telefonic, să vă întrebe mai întâi pe dvs.
2. Rețeaua de Wi-Fi de acasă: Alocați-vă timp pentru a vă asigura că rețeaua lor de Wi-Fi de acasă este protejată cu parolă și că parola implicită de administrator a fost modificată. De asemenea, vă recomandăm să configurați rețelele Wi-Fi pentru utilizarea unei forme securizate de DNS, cum ar fi https://www.opendns.com. Serviciile securizate DNS nu numai că blochează accesul pe site-uri web infectate, dar pot oferi control asupra site-urilor accesibile, ceea ce poate fi deosebit de important în cazul în care copiii navighează pe internet.
3. Actualizare: Subliniați faptul că actualizarea sistemelor, software-ului și dispozitivelor, face mai grea compromiterea lor. Cea mai simplă modalitate de a asigura acest lucru este de a seta actualizarea automată ori de câte ori este posibil. Dacă aveți un dispozitiv sau un sistem atât de vechi încât nu îl puteți actualiza, vă recomandăm să îl înlocuiți cu un dispozitiv nou care acceptă actualizare.
4. Parole: Parolele puternice și sigure sunt esențiale pentru protejarea atât a dispozitivelor, cât și a oricăror conturi online. Învățați-vă membrii familiei cum să creeze parole lungi, tip fraze. Parolele fraze pot fi foarte ușor de utilizat și de reținut pentru ei (Ghid pentru alegerea unei parole puternice). O altă idee este să le instalați un manager de parole și să-i învățați cum să-l folosească. Le poate permite celor dragi să folosească Internetul într-o manieră ușoară și sigură, trebuind doar să-și amintească o singură parolă pentru a debloca seiful (managerul de parole). În funcție de managerul de parole ales, ați putea chiar să îl administrați pentru ei. Dacă acest lucru nu funcționează, puteți nota parolele într-un caiet și apoi îl stocați într-un loc convenabil și sigur. Pentru orice cont online important, cum ar fi conturile financiare, vă recomand să le configurați verificarea în doi pași. Asigurați-vă și că aveți un plan de succesiune pentru orice cont online, în același mod în care ați pregăti un testament pentru activele fizice.
5. Copii de rezervă: Când toate celelalte eșuează, copiile de rezervă vă salvează. Asigurați-vă că membrii familiei au copii de rezervă simple și fiabile. Pentru mulți, o soluție în cloud (IDrive, Dropbox, Microsoft OneDrive, Google Drive etc.) este adesea cea mai simplă.

Dacă anumiți membrii ai familiei se simt copleșiți, ajutați-i aratându-le doar elementele de bază, păstrând securitatea cât mai simplă posibil. De asemenea, aveți răbdare, acordați-le timp și spațiu pentru a nu face greșeli și ajutați-i să nu le repete.

SURSA

Continuă lectura

AnteriorUrmător