1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Safer Internet Day 2016

Safer Internet Day 2016

Ziua Siguranței pe Internet este un eveniment de anvergură europeană care se desfășoară anual în luna Februarie, sub egida rețelei europene „INSAFE” – European Safer Internet Network în cadrul programului Safer Internet Plus co-finanțat de Comisia Europeană.

Ziua Siguranței pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți.

Safer Internet Day
Susținută la nivel european de către organizația INSAFE și de Directoratul General pentru Media și Societatea Informatică al Comisiei Europene, Ziua Siguranței pe Internet a atins un grad global de participare, conștientizare și acoperire media, aflându-se în continuă creștere. 

Ajunsă la ediția a XIII-a, Safer Internet Day 2016 va avea loc pe data de 9 Februarie și va fi sărbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene și a celor 31 de Centre Naționale Safer Internet.

Tema națională a acestei ediții este „Siguranța online în școala ta!” și vizează necesitatea introducerii unor noțiuni și măsuri de siguranță în școlile din România care vizează practica și politicile cu privire la folosirea noilor tehnologii de către copii. Ca în fiecare an, evenimentul este precedat de un concurs național de proiecte adresat de această dată instituțiilor școlare și cadrelor didactice. 
Mai multe detalii despre concurs găsiți aici.
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *