Românii vor face cumpărături cu ocazia Black Friday 2019 în valoare de 1,2 miliarde de lei

Românii vor face cumpărături cu ocazia Black Friday 2019 în valoare de 1,2 miliarde de lei, în creştere cu 20% faţă de ediţia de anul trecut, din acest total peste 360 de milioane de lei fiind reprezentate de tranzacţiile online, mai mult cu 25% de la an la an, reiese din estimările PayU România, publicate joi.

Românii vor face cumpărături cu ocazia Black Friday 2019 în valoare de 1,2 miliarde de lei

În acest context, valoarea medie a coşului de cumpărături în mediul virtual va înregistra, în acest an, o uşoară scădere (-4%), în comparaţie cu anul 2018, ajungând la 650 de lei.

Potrivit sursei citate, categoria IT&C va rămâne în topul preferinţelor românilor, deşi vânzările produselor din categoriile fashion, home & deco şi turism înregistrează creşteri constante de la un an la altul.

Analiza celor de la PayU România arată că, pe 15 noiembrie, 70% din totalul plăţilor online vor fi efectuate cu un singur click, în timp ce 40% din valoarea totală a tranzacţiilor procesate vor proveni din plăţile cu un card pentru rate fără dobândă. De altfel, valoarea medie a coşului de cumpărături plătit cu un astfel de card este, în medie, cu 50% mai mare decât coşul mediu de cumpărături obişnuit.

“De la an la an, tot mai mulţi români văd că este mai simplu, mai sigur şi mai rapid să cumpere şi să plătească online. Ne aşteptăm ca întreaga valoare a tranzacţiilor să crească cu 20% şi să ajungă la 1,2 miliarde de lei, incluzând atât pe cele achitate online, cât şi cumpărăturile cu numerar la livrare (…) Ediţiile anterioare de Black Friday ne-au arătat că românii se pregătesc în avans pentru cel mai important eveniment de shopping al anului. Aceştia verifică fiecare categorie de produse de care sunt interesaţi şi îşi pregătesc lista de cumpărături, în timp ce îşi înregistrează cardurile în sistemul comercianţilor, pentru plăţi rapide şi sigure, efectuate cu un singur click. De exemplu, eMAG a anunţat că peste 1 milion de persoane şi-au înregistrat deja cardurile în aplicaţia eMAG, pentru a putea plăti cu un singur click”, a precizat Marius Costin, manager de ţară PayU România.

Ca să te conectezi la ofertele Black Friday 2019 la eMAG, abonează-te la newsletter si vei fi la curent cu toate noutățile, reducerile și produsele vedetă din cel mai așteptat eveniment de cumpărături al anului.

Sfaturi esențiale pentru a fi pregătit de Black Friday la eMAG:

  1. Este recomandat să ai aplicația eMAG actualizată cu cea mai recentă versiune disponibilă și toate datele tale, respectiv adresele de livrare, completate în contul tău de client.
  2. Pentru o plată extrem de rapidă a produselor dorite, îți poți salva cardul bancar în contul tău de client eMAG și astfel, de Black Friday, vei achita comenzile în deplină siguranță și foarte repede.
  3. După plasarea comenzii, produsele selectate de tine sunt rezervate automat, iar livrarea se face în showroom, prin curier, la un oficiu poștal sau în easybox.
  4. Dacă ai comandat un produs al unui partener eMAG Marketplace, acesta îți va livra comanda prin curier sau în easybox. Costul de livrare îți va fi comunicat înainte să finalizezi comanda.

Datele centralizate de către companie arată că, anul trecut, aproximativ 10% din totalul plăţilor online de Black Friday au fost tranzacţii efectuate cu un card emis într-o altă ţară. În acelaşi timp, persoane din ţări exotice, precum Australia, Japonia, Coreea de Sud sau Singapore, au cumpărat produse de la magazinele online româneşti care au avut promoţii de Black Friday.

Din estimările PayU România, se pare că Ungaria şi Regatul Unit al Marii Britanii vor rămâne, şi în 2019, în topul ţărilor de unde vor fi efectuate cele mai multe plăţi online.

Conform unui studiu recent Frames, comerţul românesc va înregistra în 2019 cel mai spectaculos Black Friday din istorie, cu peste 10 milioane de produse vândute în numai câteva zile și încasări de circa 300 de milioane de euro la nivelul lunii noiembrie.

Potrivit estimărilor analiștilor de la Frames, ediția din acest an va aduce un plus de cel puțin 50 de milioane de euro încasări pentru retaileri, în condițiile în care campania de ,,Black Friday’’ a ajuns la un nivel de maturitate.

Cea de-a 9 ediție a Black Friday a debutat deja la unele magazine, însă punctul culminant va fi pe 15 noiembrie, ziua în care toți marii jucători din piață, de la IT&C la fashion, home&deco, food, beauty, servicii etc. au anunțat campanii speciale în care reducerile de prețuri vor merge până la 80-90%.

,,De la gestiunea stocurilor la pricing, extinderea opțiunilor de plată (rate fără dobândă, leasing etc.) și campaniile de promovare mult mai bine targetate, 2019 va consemna un plus semnificativ la capitolul oferte și servicii de suport. Business-ul de Black Friday 2019 vine, pe de altă parte, într-un moment cum nu se poate mai bun și în privința cererii, creșterile de salarii și modificarea obiceiurilor de consum generând un plus semnificativ și în acest segment’’, arată analiza Frames.

În prim-plan se vor afla anula acesta electrocasnicele precum televizoarele cu diagonale de peste 100 cm, cuptoarele electrice, plitele pe inducție, mașinile de spălat rufe/vase sau frigiderele, acolo unde tehnologia a evoluat semnificativ în ultimii ani, iar raportul preț-calitate a devenit unul foarte bun.

Un alt segment care va asigura un plus semnificativ în Black Friday 2019 va fi cel de beauty & fashion. ,,De la aparatură cosmetică la haine și încălțăminte, ofertele vor fi mult mai diversificate și mai bine evidențiate decât în anii trecuți, în ton cu evoluția semnificativă a pieței de profil. Intrarea în piață a unor noi platforme internaționale din sectorul de fashion, mai ales în zona de online, va însemna un boost la nivel de game de produse și o presiune suplimentară pe prețuri’’, arată analiza.

Black Friday 2019 va aduce oferte extinse în zona de amenajări interioare, home & deco, în segmentul materialelor de construcții, dar și în zona de mobilă.

,,Creșterea veniturilor, completată de extinderea modalităților de plată în rate, determină tot mai mulți români să-și reamenajeze locuințele, să schimbe mobila achiziționată în trecut, în anii de boom economic de dinainte de criză, să refacă instalațiile sanitare, să schimbe centralele termice, caloriferele etc.’’, afirmă analiștii.

Oferte interesante, de Black Friday, vor putea fi găsite și în zona auto, acolo unde dealerii pregătesc campanii promoționale cu target pe cei care dețin, în prezent, mașini mai vechi de 10 ani (vezi discuția cu taxarea din Capitală), și în zona de imobilare, unde ofertele vor include locuri de parcare gratuite și amenajări interioare incluse în pachet.

,,Black Friday 2019 va fi, fără îndoială, cel mai profesionist eveniment de shopping organizat vreodată în România’’, estimează analiștii.

ULTIMUL BLACK FRIDAY ÎNAINTE DE CRIZĂ?

Black Friday 2019 vine într-un moment în care românii privesc cu tot mai multă îngrijorare la perspectivele unei noi crize economice. În condițiile în care 2020 va fi un an plin de incertitudini, focusul pe evenimentul de shopping din acest sfârșit de an va fi unul și mai accentuat.

,,Estimările analiștilor privind avansul prețurilor în 2020, posibila modificare a taxelor și impozitelor, discuțiile legate de o posibilă criză pun o presiune pe decizia de cumpărare. Să cumpărăm acum, pentru că la anul s-ar putea să fie prea târziu, pare a fi cuvântul de ordine. Iar comercianții par să fi captat acest interes suplimentar, accentuând prin diverse mesaje de promovare acest impuls’’, spun analiștii.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.