Acasă Diverse Instrument Google de testare a vitezei site-urilor de mobil

Instrument Google de testare a vitezei site-urilor de mobil

13
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Google a creat un instrument prin care utilizatorii de internet din toată lumea, inclusiv românii, pot să testeze gratis viteza de încărcare a site-urilor pe dispozitive mobile și desktop – un indicator foarte important mai ales pentru magazinele online și site-urile de prezentare ale firmelor.

După cum probabil ați observat, de vreo două zile blogul a fost mutat de pe platforma blogger (cu care m-am „luptat” de 5 ani) pe WordPress și cu această ocazie am schimbat și firma de hosting. Mutându-mă pe WordPress, automat am apelat și la o nouă temă (încă mai am de lucrat la ea), ocazie  prielnică de a încerca acest tool gratuit Test my site pentru a testa viteza de încărcare a site-ului pe dispozitive mobile și desktop, obținând următoarele rezultate:

  • 100/100 – Mobile Friendliness (calitatea site-ului de a fi „prietenos” cu utilizatorul de mobil. Sunt avute în vedere design-ul site-ului și impresia lăsată utilizatorului, pe mobil).
  • 77/100 – Mobile Speed (Fair – viteză decentă pe mobil). „Din păcate, cei mai mulți dintre utilizatori nu vor aștepta foarte mult și vor părăsi un site care se încarcă greu. Aproape jumătate dintre utilizatori părăsesc un site de mobil care nu se încarcă în cel mult 3 secunde” – comentează instrumentul Google aici.
  • 78/100 – Desktop Speed (Fair – viteză decentă pe computerul desktop). Când detaliază, Google atrage atenția că viteza este totuși slabă pentru utilizatorii de calculatoare desktop și laptop. Aceștia „se așteaptă la un răspuns instantaneu al site-ului (destul de greu de obținut), iar orice întârziere de încărcare îi poate determina să dea clic pe alt site. 9 din 10 oameni declară că deschid mai multe site-uri în același timp, pe computer, când caută bilete de avion sau își gestionează finanțele personale” – atrage atenția Google.
Instrument Google de testare a vitezei site-urilor de mobil
Test my site – Instrument Google de testare a vitezei site-urilor de mobil

La nivel global, site-urile de mobil sunt din ce în ce mai importante având în vedere că internauții migrează către aceste dispozitive, smartphone-ul devenind practic aparatul de conexiune la internet care însoțește cel mai mult utilizatorul.