Acasă Diverse Românii, pe ultimul loc în UE la accesarea Internetului şi utilizarea serviciilor...

Românii, pe ultimul loc în UE la accesarea Internetului şi utilizarea serviciilor cloud

6
Aproximativ 39% dintre români nu au utilizat niciodată Internetul în 2014, față de o medie de 18% în Uniunea Europeană, și doar 8% din populația României a utilizat servicii cloud, față de media de 21% din UE, potrivit datelor publicate astăzi de Eurostat.

România se situează, în 2014, pe ultimul loc în UE la accesarea Internetului, fiind devansată chiar și de Bulgaria și Grecia unde 37% respectiv 33% din populație nu a accesat niciodată Internetul în 2014. Totodată, doar 32% dintre români spun că accesează zilnic internetul, acesta fiind cel mai mic procent din rândul statelor membre UE, unde media este de 65%.

Comparativ, în Danemarca, doar 3% din populație declară că nu a utilizat niciodată Internetul în 2014. Urmează Luxemburg (4%), Olanda (5%), Finlanda, Suedia și Marea Britanie, toate cu 6%.
Sursa imaginii: Eurostat
În ceea ce privește serviciile cloud, acestea sunt cele mai utilizate în Danemarca (42% din populație) și Marea Britanie (38%). La nivelul Uniunii Europene, 21% din populația cu vârstă între 16 și 74 de ani a utilizat serviciile cloud. Doar 8% din populația României a utilizat servicii cloud în 2014, un procent similar fiind înregistrat în Polonia și Lituania.
Sursa imaginii: Eurostat