Românii au internet de mare viteză, dar aproape jumătate dintre ei nu au avut acces vreodată la un calculator

Românii au acces la internet de mare viteză şi doar în 100 de localităţi reţelele nu permit furnizarea de servicii de acces la internet de bandă largă, dar aproape jumătate dintre ei nu au pus niciodată mâna pe un calculator. De asemenea, în România se întâlneşte singura regiune din UE unde 51% dintre locuitori nu au folosit niciodată un PC.

Avem internet de mare viteză, dar nu ştim să folosim calculatoarele. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene (UE), care arată că 42% dintre românii cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani nu au folosit niciodată un calculator.

De asemenea, regiunea Sud-Muntenia este singura din UE unde mai mult de jumătate dintre locuitori (51%) nu au folosit niciodată un calculator la muncă, acasă sau în alt context. Situaţia nu este foarte diferită nici în Nord-Vestul ţării (45%), în Centru (41%), în Nord-Est (42%), Sud-Est (47%) şi Sud-Vest Oltenia (45%).

Lucrurile stau însă diferit atunci când vine vorba despre zona Bucureşti-Ilfov, unde doar 24% dintre locuitorii cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani nu au folosit niciodată un PC, şi despre vestul ţării unde procentul este de 38%. Un caz similar cu regiunea Sud-Muntenia se întâlneşte în Severoyapaden (47%) – Bulgaria, şi în Kentriki Ellada (47%) – Grecia.

La polul opus, există regiuni unde doar 1% dintre locuitori nu au utilizat un calculator până acum. Este vorba despre Flevoland (Olanda), Oslo og Akershus (Norvegia) şi Vestlandet (Norvegia).

Pe primele locuri în topul ţărilor UE unde se găsesc cele mai puţine persoane care nu folosesc calculatorul se află Islanda (2%), Danemarca, Norvegia, Suedia (3%), Luxemburg, Olanda (4%), Finlanda (5%) şi Marea Britanie (6%).
Sursa: Eurostat

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.