1. Home
  2. /
  3. Online
  4. /
  5. România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la nivelul competenţelor digitale

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la nivelul competenţelor digitale

Un procent de 43% dintre români nu deţine competenţe digitale, mult peste media de 25% în ţările NMS13 (New Member States) şi 14% în EU15, iar 8% din populaţie crede că are cunoştinţe digitale destul de solide pentru a face faţă într-un mediu de lucru competitiv, potrivit raportului Digital Economy Lab (DELab), prezentat, marţi, în cadrul conferinţei de lansare a proiectului educaţional de la Google ‘Atelierul digital’, scrie economica.net.Pe de altă parte, conform Digital Economy & Society Index (DESI), România se situează pe ultimul loc în clasamentul ţărilor în care competenţele digitale sunt cel mai puţin dezvoltate, în timp ce 16% dintre români au cunoştinţe digitale de bază la jumătatea mediei europene.


Raportul DELab arată că 43% dintre români nu au deloc competenţe digitale, mult peste media de 25% în ţările NMS13 (New Member States) şi 14% în EU15. În acelaşi timp, doar 8% dintre români cred că au cunoştinţe digitale destul de solide pentru a face faţă într-un mediu de lucru competitiv.

La nivelul competenţelor digitale, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană şi numai 16% dintre români au cunoştinţe digitale de bază, în comparaţie cu media de 30% a EU15 şi 26% în ţările NMS13.

atelierul digitalStatistica arată, totodată, că, în rândul celor 28 de state membre al Uniunii Europene, România se clasează pe locul 2 la viteza de Internet şi pe locul 3 în ceea ce priveşte utilizarea reţelelor de socializare. Pe de altă parte, România ocupă poziţia 23 în privinţa conectivităţii, respectiv locul 27 la capital uman, la utilizarea internetului şi la servicii publice digitale.

Google a lansat, marţi, programul educaţional „Atelierul Digital„, un proiect care se adresează tinerilor şi care îşi propune să sprijine integrarea companiilor româneşti în economia digitală.
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *