România este în topul țărilor unde se ascund cei mai periculoși hackeri

Rezultatele unui raport întocmit în SUA dezvăluie cele mai periculoase centre ale lumii în privința atacurilor cibernetice.

43% din totalul hackerilor și virușilor mondiali provin din China, pe locul doi în clasament se află Indonezia cu 15%, iar pe poziția a treia Statele Unite cu 13%, potrivit Daily Mail.

România se află pe locul 9 în topul global, cu 1,2%.


Cercetarea a fost realizată de Akamai Technologies, care a folosit între 100 și 200 de computere, ca “agenți” care să monitorizeze traficul de pe Internet.

Rezultatele studiului au fost publicate in raportul trimestrial al Akamai, intitulat “Starea Internetului“. În top, după China, Indonezia și SUA, se situează Taiwan cu 3,7%, India cu 2,1%, Rusia cu 2%, Brazilia cu 1,7%, Coreea de Sud cu 1,4%, Romania și Turcia cu 1,2%, iar restul țărilor 16%.

Cele mai multe atacuri s-au îndreptat spre portul 80, care este un port important al serverelor web.
Sursa imaginilor: The Akamai State of the Internet Report

“Rezultatele nu ar trebui să fie interpretate considerând Internetul ca un tot, ci mai degrabă sunt doar niște constatări reprezentative”, a spus reprezentantul firmei din Statele Unite. 

Atunci când a fost întrebat dacă se asteaptă ca rezultatele să fie similare și în cazul fiecărei conexiuni de Internet, Bellon a afirmat că este greu de spus dacă situația ar fi la fel. “Alte studii referitoare la atacurile cibernetice au plasat China pe primul loc în top, alții au găsit alte țări”, a declarat expertul. 

Cu toate acestea, utilizatorii de Internet își pot păstra în siguranță sistemele prin menținerea software-urilor și soluțiilor antivirus actualizate la zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.