Acasă Diverse România a coborât pe locul 5 în topul mondial al spamerilor

România a coborât pe locul 5 în topul mondial al spamerilor

14
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
România este de mulți ani în topul țărilor considerate cele mai mari surse de spam din lume, dar un nou raport realizat de Cloudmark arată o reducere semnificativă a numărului de IP-uri localizate în țara noastră și care furnizează mesaje nesolicitate.


Astfel, conform companiei Cloudmark, specializată în soluții antispam pentru providerii de internet, dacă între 2012 și 2014 România „producea” până la 25% din spam-ul detectat global, acum doar 6,2 procente dintre mesajele nesolicitate mai vin de la IP-urile locale.

Pe de altă parte, Cloudmark afirmă că, per general, procentul de spam a scăzut cu 13% în ultima perioadă, iar asta înseamnă că numărul de IP-uri sau calculatoare de pe care se trimite spam a scăzut. 

Alte date care vin de la Cloudmark arată că noul top al spam-ului mondial (numărul de adrese IP blocate) arată cam așa : SUA (1), China (2), Germania (3), Rusia (4), România (5), Arabia Saudită (6).

Topul mondial al spamerilor (numărul de adrese IP blocate)