Rezultatele ultimului test Virus Bulletin realizat pe Windows 7 (decembrie 2014)

Virus Bulletin a publicat recent un nou test realizat în perioada octombrie – decembrie 2014, la care au participat un număr de 27 de programe antivirus. Testul a fost realizat pe platforma Windows 7 Pro cu SP 1 (64-bit).


Experții Virus Bulletin au adus unele modificări importante în metodele de testare, rezultând astfel un test final mult mai complex și mai bine elaborat. Pe lângă seturile de testare noi introduse, s-a pus un accent mare pe detectarea unui set de viruși foarte răspândiți (In the Wild) dar și a unui set de viruși mai puțin răspândiți (viruși zoo). De asemenea, a fost testată viteza de scanare și rata de detecții false (false pozitive) pe un set de fișiere neinfectate. 

Testarea a fost realizată pe un set diferit de viruși, iar pe baza rezultatelor s-a calculat indicele RAP (reactiv și proactiv), care caracterizează nivelul de detecție ca metode reactive și proactive. Rezultatele acestor teste arată cât de repede un producător răspunde la apariția unor amenințări noi, precum și cât de bine detectează antivirusul dezvoltatorilor amenințările necunoscute. 

AVG AntiVirus (91.6%), FileMedic FM Internet Security (90.4%), G Data Antivirus (90.3%), Hauri ViRobot Internet Security (90.2%), Avira Free Antivirus și Avira Antivirus Pro (90.0%) au obținut cel mai bun indice RAP. Trei programe antivirus nu au reușit să obțină certificatul mult râvnit. Avira Antivirus Pro a obținut cel mai bun indice RAP și după testarea a 12 produse Corporate.

Rezultatele sumare ale acestui test pot fi studiate aici, iar raportul complet aici

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.