Rezultatele ultimului test realizat de AV-TEST pe Windows 7 (martie/aprilie 2015)

AV-TEST.org a publicat astăzi rezultatele ultimului test de laborator realizat în lunile martie/aprilie 2015. La acest test au participat un număr de 22 soluţii de securitate, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 7 (SP1, 32 biți).

Criteriile de departajare luate în calcul au fost:  
  • Protecţia împotriva infecţiilor malware
  • Performanță – efectele programelor antivirus asupra performanței sistemului
  • Ușurința în utilizare
Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte. 

Așa cum ne-am obișnuit deja în aceste teste, Microsoft Security Essentials, disponibil freeware pe Windows 7, a servit ca produs de bază pentru noua rundă de teste, primind 0,5 puncte! din 6 la capitolul protecție, 5 puncte din 6 la cele de performanță, și 6 puncte pentru ușurința în utilizare. 
În ceea ce privește protecţia împotriva infecţiilor malware, produsele de securitate de la Bitdefender, Kaspersky, Avira, ZoneAlarm, AhnLab, F-Secure, Panda, Norton și Trend Micro au primit numărul maxim de puncte, în timp ce produsul VIPRE Internet Security a obținut doar 3 puncte. Bitdefender, Kaspersky și Norton au fost singurele produse ce au obținut punctajul maxim la testele de performanță, codașul la această categorie de testare fiind VIPRE Internet Security (2,5 puncte). 
La categoria “Ușurința în utilizare”, majoritatea produselor antivirus implicate în testul efectuat au obținut rezultate remarcabile, cu excepția produselor Comodo Internet Security Premium și VIPRE Internet Security, care au fost ultimele la acest capitol (4,5 puncte fiecare). 
Marii câștigători ai acestei noi runde de teste au fost Bitdefender Internet Security 2015 și Kaspersky Internet Security 2015, fiecare primind maximum de puncte la toate cele trei categorii de testare (18 p). 

Cei mai buni antiviruși freeware testați au fost Panda Free Antivirus și Avast Free AntiVirus, care au obținut un total de 16 puncte fiecare (din 18 posibile).

Testul complet poate fi studiat aici.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.