Acasă Antivirus Rezultate Sondaj: Votați cel mai bun antivirus gratuit în 2017

Rezultate Sondaj: Votați cel mai bun antivirus gratuit în 2017

17
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Pe la începutul acestui an am lansat sondajul „Votați cel mai bun antivirus gratuit în 2017”. Rezultatele sondajului sunt acestea:

Votați cel mai bun antivirus gratuit în 2017

  • Qihoo 360 Total Security (18%, 106 Votes) 
  • Sophos Home (16%, 94 Votes) 
  • Panda Free Antivirus (15%, 91 Votes)
  • Comodo Free Antivirus (15%, 90 Votes)
  • Bitdefender Antivirus Free Edition (14%, 86 Votes)
  • Avast Free Antivirus (14%, 82 Votes)
  • AVG AntiVirus FREE (4%, 27 Votes)
  • Avira Free Antivirus (4%, 25 Votes)
  • Check Point ZoneAlarm Free Antivirus+ (0%, 2 Votes) 
  • Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus (0%, 0 Votes)

Total Voters: 603

Rezultate Sondaj: Votați cel mai bun antivirus gratuit în 2017

Ce este un antivirus?

Antivirusul este un program pe care-l instalați pe calculatorul personal sau pe dispozitivul mobil pentru a-l proteja de infectarea cu malware. Antivirusul este o componentă importantă a securității calculatorul dumneavoastră sau a dispozitivului mobil folosit.

Deși cea mai bună protecție împotriva atacurilor informatice este asigurată de antivirușii contra-cost, deoarece beneficiază de numeroase funcții și opțiuni suplimentare (necesare în multe cazuri), dar și de suport din partea producătorului, există însă și antiviruși gratuiți care oferă un nivel de protecție ridicat.

Scopul principal pentru care este folosit un antivirus gratuit în detrimentul celui contra-cost (suită de securitate) este că nu necesită o configurare manuală din partea utilizatorului (ușurința în utilizare).

Sfaturi pentru folosirea unui antivirus

1. Luați-vă un program antivirus numai din surse sau de la furnizori de încredere, cunoscuți. Este un trick frecvent folosirea de răufăcători de distribuții de programe antivirus false, care sunt, în realitate, programe malware.
2. Asigurați-vă că aveți instalat ultima versiune a programului antivirus, că abonamentul anual este plătit și activ și că programul este configurat să se actualizeze automat. Dacă ați avut calculatorul deconectat de la rețea sau oprit o perioadă de timp îndelungată, programul antivirus va avea nevoie de actualizări atunci când vă veți reconecta la rețeaua de Internet. Nu amânați aceste actualizări.
3. Asigurați-vă că antivirusul scanează automat mediile de stocare portabile, cum ar fi memoriile USB, activând, de asemenea, protecția în timp real.
4. Dați atenția cuvenită atenționărilor și alertelor afișate de programul antivirus. Majoritatea lor includ și opțiunea de a primi mai multe informații și recomandări despre ce urmează să faceți. Dacă primiți o alertă pe un calculator pe care îl aveți la serviciu/de la serviciu, contactați departamentul Help Desk sau informați-vă imediat șeful.
5. Nu dezactivați și nu dezinstalați programul antivirus pentru că aveți impresia că încetinește calculatorul, blochează o anumită pagină Web sau vă împiedică să instalați o anumită aplicație sau program. Dezactivând antivirusul vă expuneți la unele riscuri nedorite ce pot conduce la incidente serioase de securitate. Dacă problemele persistă pe calculator personal, încercați să luați legătura cu furnizorul antivirusului, vizitând site-ul Web pentru mai multe detalii, sau înlocuiți programul antivirus cu un alt produs.
6. Nu instalați simultan mai multe programe antivirus pe calculator personal. Făcând asta, cel mai probabil e că programele vor intra în conflict unul cu altul, degradând securitatea calculatorului.
7. Învățați să recunoașteți avertismentele pe care le generează programul antivirus pe care îl aveți. Răufăcătorii pot pune la punct site-uri de îngrijire ce afișează atenționări antivirus foarte realiste, împreună cu oferta de a vă „repara” calculatorul. Dând clic pe astfel de butoane pe aceste site-uri poate fi vătămător pentru buna funcționare a calculatorului dumneavoastră.