Redcore, distribuția Linux de succes dezvoltată de un român

Redcore Linux a apărut în noiembrie 2016 și este o continuare a proiectului Kogaion Linux. Dezvoltat și întreținut de Ghiunhan Mamut, un tip obișnuit, pasionat de tehnologie și în special de GNU/Linux, Redcore Linux (bazat pe Gentoo Linux) este superior multor distribuții GNU/Linux, fiind o alternativă excelentă pentru Windows sau MacOS.

Redcore Linux și Kogaion Linux cooperează și colaborează, la nivel de infrastructură, ambele fiind structurate la fel, dar în prezent doar Redcore este menținut și actualizat frecvent, pe când Kogaion este în stadiu inactiv.

Conform wiki.redcorelinux.org, ținta distribuției o reprezintă utilizatorul obișnuit: multimedia, gaming, internet, office. Poate fi folosit pe laptop/desktop/notebook, dar nu se recomandă pentru a fi folosit ca workstation sau server.

Atuurile sistemului sunt:

  • viteza de rulare;
  • control extrem de riguros al aplicațiilor care ajung în depozit;
  • este dezvoltat local, de către un român, deci oricine poate comunica problemele cu care se confruntă, fără a fi nevoie de limba engleză sau alte limbi străine.

Motto-ul sistemului este „Gentoo for human beings”, fiind (probabil) singura distribuție care poate fi convertită în Gentoo Linux printr-o simplă comandă, folosind utilitarul „vasile”.

Redcore este deci un plus pentru cei care vor să încerce tehnologiile Gentoo Linux, dar care nu au răbdarea sau timpul necesar pentru a instala Gentoo Linux pe calculatoarele personale (o instalare Gentoo poate dura câteva ore/zile), sau nu au cunoștințele necesare pentru a instala Gentoo Linux.

Versiunea 1710 codename Helvetios, ultima versiune a distribuției (lansată în noiembrie 2017), a propulsat rapid Redcore Linux în top 100 distribuții Linux pe site-ul Distrowatch. Următoarea versiune, Redcore Linux 1801 codename Intercrus, va fi lansată la sfârșitul lunii ianuarie 2018.

Pentru download accesați aici.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.