1. Home
  2. /
  3. IT News
  4. /
  5. Record: Windows 7 ajunge la cota de piață de 60 %

Record: Windows 7 ajunge la cota de piață de 60 %

Deoarece utilizatorilor Windows 7 și Windows 8.1 li se va permite să facă upgrade gratuit la noul sistem de operare Windows 10, utilizarea acestor două versiuni crește zi de zi.


Statisticile furnizate de Net Applications arată că Window 7 a ajuns la o cotă de piață record de 60.98 % în iunie 2015, rămânând astfel sistemul de operare numărul unu pentru desktop în întreaga lume.


Windows 8.1 este al doilea în această listă cu 13.12 %, în timp ce Windows XP este încă folosit de 13.12 % din proprietarii de PC-uri din întreaga lume. Windows 8 a scăzut la 2,90 %, în timp ce Windows 10 Preview a ajuns la 0,16 % în ultima lună.

Principalul motiv pentru creșterea Windows 7Dacă te intrebi cum se face că Windows 7 continuă să aibă o cotă de piață din ce în ce mai mare, motivul este cât se poate de simplu.


Windows 10 va fi disponibil ca un upgrade gratuit pentru cei care execută Windows 7 și noul sistem de operare va avea exact aceleași cerințe hardware ca și predecesorul său, astfel încât majoritatea PC-urilor ar trebui să fie capabile să-l ruleze impecabil.


Deoarece Windows 7 a fost lansat în 2009, o licență este acum mai accesibilă decât pentru Windows 8, așa că mulți utilizatori vor profita de oferta de upgrade gratuit la Windows 10.

Dacă veți dori să achiziționați o licență pentru Windows 10, atunci când acesta va deveni disponibil, versiunea Home va costa 119.99 dolari, în timp ce Pro SKU va avea un pret de 199.99 dolari în Statele Unite. Prețurile în Europa vor fi undeva la 135 euro (versiunea Home), iar în România nu vor fi cu mult diferite față de cele care sunt acum pentru Windows 8.1.
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *