Recomandări esențiale pentru utilizarea în siguranță a mijloacelor de socializare

Platformele de socializare cum ar fi Snapchat, Facebook, Twitter, Instagram și LinkedIn sunt resurse excepționale, ce vă permit să vă întâlniți, să interacționați și să împărtășiți o mulțime de lucruri cu oameni din întreaga lume. Cu toată această putere, însă, apar și riscuri, nu numai pentru dumneavoastră cât și pentru familia dumneavoastră, prieteni sau angajator.

Pașii esențiali în utilizarea mijloacelor de socializare în cel mai sigur mod

Publicarea

Fiți precauți și gândiți-vă înainte de a publica ceva. Orice scrieți va deveni public cel mai probabil, la un moment dat, având impact asupra reputației și viitorului dumneavoastră, inclusiv asupra școlilor pe care le puteți urma sau a locurilor de muncă pe care le puteți obține. Fiți de asemenea atenți la ce publică alții despre dumneavoastră. S-ar putea să fie nevoie să cereți altora să șteargă ce-au scris despre dumneavoastră.

Datele personale

Aproape toate site-urile de socializare au elemente de configurație puternice privitoare la datele personale, așa că activați-le atunci când este posibil. De exemplu, are site-ul neapărat nevoie să știe unde vă aflați? În plus, configurația elementelor de protecție a datelor personale poate crea confuzie, și se poate schimba des. Faceți-vă un obicei din a verifica și confirma că funcționează așa cum vă așteptați să o facă.

Propoziții-parolă

Securizați-vă contul social media folosind o propoziție-parolă unică și lungă. O propoziție-parolă este formată din mai multe cuvinte, ce o fac ușor de scris și de memorat, dar dificil de ghicit pentru răufăcători. Blocați-vă contul de acces Și mai bine, activați-vă autentificarea cu doi factori pentru toate conturile deținute. Aceasta adaugă un cod temporar unicat parolei dumneavoastră, atunci când trebuie să vă autentificați în contul personal. Este un lucru foarte simplu în realitate, care este și unul dintre cele mai puternice mijloace de securizare a contului.

Escrocheriile

Ca și în cazul mesajelor email, escrocii vor încerca să vă păcălească folosind mesaje pe platformele de socializare online. De exemplu, ei vor încerca să vă determine să dezvăluiți parola sau numărul cardului de credit. Fiți atenți la ce dați clic: dacă un prieten vă trimite un mesaj vechi sau care nu sună tocmai în stilul lui, ar putea fi un atacator ce pretinde că este prietenul dumneavoastră.

Termeni de utilizare

Cunoașteți termenii de utilizare ai site-urilor accesate. Orice publicați sau salvați pe acestea ar putea deveni proprietatea lor.

La serviciu

Dacă vreți să publicați ceva legat de munca dumneavoastră, verificați întâi cu superiorul ierarhic, pentru a fi siguri că este în regulă să faceți publică informația respectivă.

Urmați aceste recomandări pentru a vă bucura de o experiență online mult mai sigură. Pentru a învăța cum să folosiți siteurile de socializare online în siguranță sau pentru a semnala activități neautorizate, verificați pagina dedicată securității de pe site-urile respective. 

SURSA

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.