NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
România este îndemnată să îmbunătățească practicile sale în utilizarea programelor software licențiate pe calculatoarele guvernamentale și să aplice mai bine legea în domeniul pirateriei online, care înregistrează niveluri ridicate, conform raportului SUA din 2023 privind proprietatea intelectuală.
În schimb, documentul laudă România pentru elaborarea unei strategii naționale în domeniul proprietății intelectuale și pentru participarea la cursuri organizate de SUA privind aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv la nivelul frontierelor.
România, alături de alte țări, înregistrează niveluri ridicate de piraterie online, iar Statele Unite au constatat o aplicare ineficientă a legii în acest sens, conform raportului.
În perioada de monitorizare, țări precum Argentina, Bulgaria, Canada, Chile, China, Columbia, Republica Dominicană, India, Mexic, Olanda, Pakistan, România, Rusia, Elveția, Thailanda, Ucraina și Vietnam au înregistrat niveluri ridicate de piraterie online și nu aveau o aplicare eficientă a legii”, arată raportul.
Statele Unite continuă să colaboreze cu alte guverne pentru a elimina utilizarea guvernamentală a software-ului nelicenţiat, în special în ţările care îşi modernizează sistemele de software sau în care există preocupări legate de încălcări ale legii, arată raportul, în care este menţionată și România la acest capitol.
O altă bună practică pe care SUA o consemnează în raport, în privinţa României, este „participarea activă a oficialilor guvernamentali la activităţi de asistenţă tehnică şi consolidare a capacităţilor”.
Raportul SUA din 2023 privind proprietatea intelectuală: https://ustr.gov/sites/default/files/2023-04/2023%20Special%20301%20Report.pdf