1. Home
 2. /
 3. Security
 4. /
 5. Rămâneţi safe în vacanță pe smartphone sau tabletă

Software Big Sale - Up to 62% OFF

Rămâneţi safe în vacanță pe smartphone sau tabletă

Fotografiile de vacanță și videoclipurile pot fi trimise în timp real familiei și prietenilor prin intermediul unui smartphone. Pentru asta, sunt utilizate rețele publice WiFi din hoteluri, aeroporturi și restaurante. Și hoții de informații sunt conștienți de acest lucru și sunt tot mai activi în zonele turistice aglomerate. Datele personale – nu doar parolele – sunt în pericol.

Efortul tehnic depus de infractori pentru a accesa aceste date este minim. Pentru a preveni orice surprize neplăcute în vacanță, G Data recomandă instituirea de setări cuprinzătoare de securitate pentru dispozitivele mobile, în timp util – chiar înainte de plecare – și oferă câteva sfaturi importante de călătorie.

“Hotspoturile publice WiFi din hoteluri, aeroporturi, restaurante, terase și baruri sunt adesea protejate inadecvat. Infractorii pot sustrage date sensibile din astfel de rețele, cu un efort tehnic minim,” explică Tim Berghoff, G DATA Security Evangelist. “

O soluție VPN ar trebui să fie utilizată în călătorii pentru a proteja traficul de date de pe un dispozitiv mobil de ochii curioși.

Rămâneţi safe în vacanță pe smartphone sau tabletă

În timpul vacanței, aveți grijă la următoarele:

 • Hotspoturi WiFi: tot mai multe hoteluri și cafenele oferă WiFi gratuit. Acest lucru este util – dar și riscant. Criminalii pot citi cu ușurință mesajele de poștă electronică ale altor persoane sau pot spiona date critice, cum ar fi detaliile cărților de credit sau parolele. Sugestie: efectuați tranzacțiile bancare online și efectuaţi cumpărăturile online înainte sau după călătorie.
 • Internet cafe: Nu puteți avea o imagine clară a setărilor de securitate sau a unei posibile infecții malware pe computerele care nu sunt deținute de dvs. De aceea, nu trebuie să vă conectați la conturile sensibile pe PC-uri în Internet cafe-uri sau în lobby-urile hotelurilor și, dacă este posibil, navigați în modul privat sau incognito al browserului, unde datele nu sunt stocate. După sesiune, delogați-vă de pe toate conturile și ștergeți istoricul de navigare.
 • Software: Software-ul de securitate este o opțiune excelentă pentru a face viața infractorilor cibernetici mai grea. În timpul vacanței, soluția de securitate mobilă ar trebui să ajute la găsirea unui dispozitiv furat sau pierdut și la ștergerea de la distanță a datelor sensibile, în cazul apariției unei necesități.
 • Aplicaţii: Aplicațiile trebuie actualizate înainte de plecarea în călătorie. Orice breşe de securitate pot fi închise prin actualizări.
 • Codurile de blocare și parolele: Un cod PIN sau o altă formă de cod de blocare al ecranului dispozitivului mobil mărește nivelul de securitate și face dificilă folosirea dispozitivului și accesarea datelor de către infractori. Chiar și un cod PIN din patru cifre face lucrurile mai dificile pentru aceştia – durează un timp pentru a încerca toate cele 10.000 de combinaţii. Numeroase dispozitive blochează încercările ulterioare după un anumit număr de intrări incorecte. Totuși, ar trebui evitate combinații precum „1234” sau „0000”.
 • Reţele sociale: Fiți atenți la postările publice despre concediu pe rețelele sociale. Infractorii folosesc astfel de date pentru a crea hărţi pe care sunt marcate proprietățile nelocuite pe perioada vacanţei. Din acest motiv, cele mai bune amintiri de vacanță ar trebui să fie încărcate pe Facebook și pe alte platforme media sociale doar după întoarcere sau trimise în mod privat prietenilor și familiei.
 • Dezactivați rețelele wireless: Funcțiile Bluetooth și WLAN ar trebui să fie dezactivate dacă nu sunt necesare, deoarece fac posibilă atacarea unui dispozitiv.

G DATA VPN protejează împotriva sustragerilor de date

Modulul VPN din G DATA Mobile Internet Security criptează tot traficul de Internet, indiferent dacă navigați pe datele mobile sau într-o rețea WiFi. Rețeaua privată virtuală construiește un tip de tunel care protejează nu numai identitatea digitală a utilizatorului, ci previne și vizualizarea acesteia de către infractori. Datele personale sunt protejate eficient de servere securizate. Cu ajutorul serviciului G DATA VPN integrat, utilizatorii nu au nevoie de o aplicație suplimentară pentru a-și proteja confidențialitatea în rețelele publice.
G DATA Next Generation Cyber Security

Bitdefender - Tough on threats, light on your system.

NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale, dar în unele articole sunt inserate linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertisements, but affiliate links are inserted in some articles. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Share

Citește și...