Acasă Diverse Propunere: Primul site închis în perioada stării de urgență din cauza Covid-19

Propunere: Primul site închis în perioada stării de urgență din cauza Covid-19

14
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri după-amiază că a propus închiderea unui site din România pentru publicarea unor informații false, fără temei, cu privire la închiderea unor supermarketuri și cu privire la un plan „secret” al Guvernului de a aduce în țară români din străinătate.

Propunere: Primul site închis în perioada stării de urgență din cauza Covid-19

„Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a transmis către ANCOM, astăzi, 18 martie 2020, propunerea Grupului de Comunicare Strategică de dezactivare a site-ului https://stiridemoment.ro. Propunerea este întemeiată în baza articolului 54 din Decretul Prezidențial numărul 195/2020”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

GCS menționează că a înaintat ministrului Afacerilor Interne propunerea respectivă după ce, în urma analizei, a rezultat că „site-ul menționat selectează și preia trunchiat declarații și informații pe care le titrează în formulări și exprimări alarmiste, menite să genereze panica în rândul cetățenilor”.

„Titlurile materialelor postate pe site-ul menționat fie sunt complet false, fie nu au legătură cu decizii anunțate oficial de entitățile la care fac referire. Astfel de titluri pot genera comportamente sociale neadecvate și disproporționate cu situația reală. Totodată, site-ul în cauză nu are identitate și nu au fost identificate persoane de contact”, precizează sursa citată.

Potrivit surei citate, Inspectoratul General al Poliției Române efectuează cercetări, în acest caz, pentru infracțiunea de comunicare de informații false.

„Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru colaborare cu instituțiile mass-media de bună credință în scopul corectei informări a publicului”, menționează  Grupul de Comunicare Strategică.

P.S. Sunt mult mai multe site-uri care în ultima perioadă publică tot felul de știri false sau apocaliptice. Personal știu vreo cinci asfel de site-uri, dar nu am să le dau numele. Problema este că aceste site-uri câștigă și mulți bani de pe urma prostirii populației din România cu astfel de știri, unele dintre ele având și câteva mii de vizitatori unici zilnic. 

Sursa: digi24.ro