Acasă IT News Prognoză G DATA pentru 2016: Internet of Things sub lupa microscopului

Prognoză G DATA pentru 2016: Internet of Things sub lupa microscopului

8
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Programele malware preinstalate pe smartphone-uri și atacurile cibernetice asupra automobilor au ţinut prima pagină a ziarelor în 2015. Unul din doi utilizatori de Internet au devenit victime ale infracţionalității informatice în acest an (sursa: Bitkom).

În 2016, interconectivitatea în creștere rămâne o problemă la modă. Companiile vor continua să digitalizeze procesele de producție, iar utilizatorii privați vor conecta mai multe dispozitive dintre care multe pot fi controlate prin intermediul Internetului sau prin aplicații. Cu toate acestea, în multe cazuri, implicațiile de securitate nu sunt luate în serios. Infractorii cibernetici sunt conștienți de aceste evoluții și vor fi în căutarea mai multor obiective de atac și posibilități de manipulare în acest domeniu, în 2016. Experții G Data în securitatea datelor au făcut patru previziuni pentru anul următor.
Prognoză G DATA pentru 2016
„Nu numai companiile și autoritățile îşi digitalizează procesele – infractorii o fac şi ei. Comerțul de droguri la nivel mondial nu mai are loc la colţ de stradă, ci în magazine ilegale, dedicate, pe Internet. Chiar şi armele pot fi comandate la un simplu clic. Aceaste activitătaţi vor continua să crească în 2016, deoarece tranzacționarea prin Internet este mai puțin riscantă pentru infractori.”

Eddy Willems, G DATA Security Evangelist
Previziunile de securitate IT pentru 2016

Creșterea digitalizării activității infracționale

Limitele infracţionalităţii vor dispărea. Droguri, arme, cărți de identitate sau identități complete pot fi comandate în magazine ilegale, cu doar un singur clic. Activitățile infracționale sunt într-o mare creştere în acest domeniu de pe Internet.

Internet of Things în obiectivul infractorilor cibernetici

Automobile, benzi de fitness şi reţele atacate: Internet of Things devine din ce în ce mai popular, atât acasă, cât și la locul de muncă. Infractorii îşi vor consolida activitățile în acest domeniu în 2016 și vor fi, în mod special, în căutarea unor breşe de securitate pentru a se infiltra în rețele companiilor. Prin urmare, Internetul Obiectelor va deveni „Internetul Amenințărilor”.

Cyber Crime as a Service (CAAS)

Forumuri ilegale oferă o gamă largă de kituri exploit și alte tipuri de malware. Experții G Data în securitate se așteaptă ca din ce în ce mai mult infractorii cibernetici să își ofere serviciile în mod direct ca „Cyber Crime as a Service”, atacând companii, autorități sau persoane fizice în funcție de dorințele clienților lor.

Reţelele wireless gratuite atrag infractorii cibernetici
Tot mai multe spații și clădiri publice, cum ar fi aeroporturi, gări sau centre comerciale, sunt echipate cu hotspot-uri wireless gratuite. Infractorii cibernetici vor profita de asta în anul următor pentru a capta datele utilizatorilor încrezători.