Acasă IT News Profesioniștii în securitate sunt foarte preocupați de amenințările criminalității informatice

Profesioniștii în securitate sunt foarte preocupați de amenințările criminalității informatice

8
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Profesioniștii în securitate sunt mai preocupați ca niciodată de amenințările criminalității informatice, conform unui nou sondaj.

Black Hat Attendee Survey din 2016 – al doilea de acest tip – a constatat că 72% dintre experții cibernetici anticipează că vor avea de-a face cu o încălcare majoră de date pe parcursul anului următor.

Profesioniștii în securitate sunt foarte preocupați de amenințările criminalității informatice

Acest punct de vedere vine ca un răspuns la incidența tot mai mare a infracționalității informatice, mai ales a breșelor de date.

În acest context, una dintre principalele preocupări ale profesioniștilor din domeniul securității este lipsa resurselor puse la dispoziția lor.

Studiul a arătat că, de exemplu, 74% dintre respondenți sunt de părere că există un deficit de personal, ceea ce înseamnă că se simt insuficient echipați pentru a-și apăra în mod corespunzător organizațiile lor.

Când vine vorba de preocupările legate de anumite amenințări cibernetice, ingineria socială a fost menționată ca fiind principala cauză de neliniște (43%).

În ceea ce privește amenințările relativ mai noi, ransomware-ul a fost descris ca fiind principala preocupare, cu 37% dintre respondenți spunând că dezvoltarea “rapidă” a utilizării sale în ultimele 12 luni este îngrijorătoare.

“Poate cea mai importantă concluzie pe care o putem trage din studiu este faptul că presiunile asupra profesioniștilor de securitate nu sunt încurajatoare”, afirmă autorii studiului.

“De fapt, ele se intensifică. La aproape fiecare întrebare și categorie, participanții Black Hat au indicat că mediile lor sunt mai expuse riscului în acest an, comparativ cu anul trecut “.

Sursa: blog.eset.ro