Produsele de securitate Kaspersky, Norton, ESET și Avast! Free Antivirus au obținut cel mai bun punctaj în ultimul test realizat de Dennis Technology Labs (iulie-septembrie 2014)

Compania Dennis Tehnology Labs a publicat ultimul test realizat pe zece programe antivirus cu scopul de a compara eficacitatea produselor anti-malware oferite de binecunoscutele companii de securitate. Produsele au fost expuse la amenințările de pe internet în timpul perioadei de testare.


Expunerea a fost efectuată într-un mod realist, reflectând experiența unui utilizator obișnuit. Aceste rezultate reflectă ceea ce s-ar fi întâmplat dacă un utilizator ar vizita site-uri infectate folosind fiecare dintre produsele testate.

Produse testate:
  • AVG Anti-Virus Free 2014 
  • Avast! Free Antivirus 9
  • BitDefender Internet Security 2014
  • ESET Smart Security 7 
  • Kaspersky Internet Security 2015
  • McAfee Internet Security  2014
  • Microsoft Security Essentials 4.5
  • Norton Security 21
  • Trend Micro Titanium Internet Security 7
  • Qihoo 360Safe Internet security 4.9
Eficacitatea produselor anti-malware gratuite și cele contra-cost oferite de companiile de securitate ale căror programe antivirus au fost testate diferă foarte mult. Microsoft Security Essentials rămâne și de această dată cel mai ineficient produs, el fiind și singurul care nu a primit certificatul mult râvnit. În schimb, Qihoo 360Safe Internet Security a fost, în urma acestui test, cel mai eficient produs anti-malware gratuit.

Fiecare produs, cu excepția lui ESET Smart Security, a fost compromis cel puțin o dată. Kaspersky, Norton și Qihoo au fost compromise doar o singură dată, în timp ce cel mai puțin eficient (Microsoft Security Essentials) a fost compromis de 41% din amenințări (!!!). Avast! Free Antivirus 9 a fost cel mai eficient produs gratuit, urmat la mare distanță  de AVG Anti-Virus Free 2014, în timp ce primele trei produse (Kaspersky, Norton și ESET) au fost cele mai bune dintre cele contra-cost.

Blocarea de site-­uri malițioase pe baza reputației este o abordare eficientă

Aceste produse care au împiedicat utilizatorii să viziteze site-­urile malițioase, în primul rând au câștigat un important avantaj. În cazul în care malware-­ul nu se poate descărca pe computerul victimei, atunci programul anti­-malware se confruntă cu mai puțin de o provocare continuă/permanentă.

Unele programe anti­-malware sunt prea dure atunci când evaluează software-­ul legitim

Majoritatea programelor testate au generat cel puțin un fals pozitiv. Produsul Qihoo 360Safe Internet security a fost cel mai paranoic, urmat îndeaproape de Trend Micro. În schimb, produsele Kaspersky și Microsoft (MSE este “eficace” și cu virușii, așa că îl înțeleg) au fost cele mai eficace (discrete) în această parte a testului, niciun program legitim nefiind blocat.

Care a fost cel mai bun produs?

Programele cele mai precise în acest test au fost Kaspersky Internet Security 2014, Norton Security 21 și ESET Smart Security 7, cele trei câștigând și premiul cel mare (AAA).

Perioada de testare a produselor a fost 2 iulie 2014 – 3 septembrie 2014. Testele au fost realizate pe un sistem cu Windows 7 Home Premium SP 1 (64-bit) instalat.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Testul complet, precum și metodele de testare folosite le puteți studia aici.


Testele efectuate pe soluții antivirus pentru companii dar și pentru servere le puteți studia aici:
http://dennistechnologylabs.com/reports/s/a-m/2014/DTL_2014_Q3_SMB.1.0.pdf
http://dennistechnologylabs.com/reports/s/a-m/2014/DTL_2014_Q3_Ent.1.0.pdf

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.