⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK5358

YOXO - ABONAMENT DE MOBIL 100% DIGITAL, LA PREȚ MINIMAL :-)

Probleme de securitate pentru Facebook. Hackerii pot fura datele personale cu ajutorul unui număr de telefon

Facebook este, în ultimele ore, ținta criticilor online datorită lipsei de securitate a datelor utilizatorilor, scrie cityam.com, citat de Digi24.ro. Potrivit sursei citate, un inginer software a reușit să colecteze informațiile personale (nume, număr de telefon, localizare, imagini…etc) ale câtorva mii de utilizatori Facebook… ghicind un număr de telefon.
“Acum câteva luni am descoperit o breșă în sistemul de securitate Facebook care permite hackerilor să decripteze și să colecteze informații despre utilizatori”, scrie Reza Moaiandin, inginerul software care a descoperit problema de securitate pe blogul companiei la care lucrează.
Reza Moaiandin precizează că a scris despre problemă deoarece dorește să atragă atenția celor de la Facebook, în speranța că o vor corecta cât mai rapid. Inginerul a scris și un algoritm care a generat în mod automat mii de numere de telefon. Introducerea acestor numere prin interfața de programare a Facebook (API) i-a adus lui Moaiandin o bază de date cu profiluri ale utilizatorilor și date cu caracter personal.


Inginerul spune că a vorbit deja cu cei de la Facebook despre problemă și că un purtător de cuvânt al companiei i-a spus că „nu consideră că problema semnalată ar reprezinta o vulnerabilitate de securitate și nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la această problemă” (!!!), dar că monitorizează subiectul. 

Hackerii pot fura datele personale cu ajutorul unui număr de telefon
Notă: Unele articole pot conține linkuri de afiliere.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.