Acasă Diverse Președintele Statelor Unite ale Americii ignoră regulile de securitate pentru smartphone-ul personal

Președintele Statelor Unite ale Americii ignoră regulile de securitate pentru smartphone-ul personal

11
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Donald Trump, președintele SUA, ar fi respins încercările personalului de la Casa Albă de a-i îmbunătății securitatea telefonului.

Președintele Statelor Unite ale Americii ignoră regulile de securitate pentru smartphone-ul personal

Președintele Statelor Unite ignoră protocoalele Casei Albe care sunt menite să îi protejeze telefonul, conform unui raport al Politico, scrie theverge.com.

Conform raportului, Trump folosește cel puțin două iPhone, unul pentru Twitter și citit știri și altul pentru apeluri. Acestea ar trebui să aibă camera dezactivată și să fie verificate la intervale regulate, dar conform raportului asta nu se întâmplă.

Telefonul  președintelui Donald Trump nu ar fi echipat cu funcții de securitate sofisticate care sunt create pentru a-l apăra de hackeri, ceea ce l-ar putea expune unei supravegheri din partea acestora, scrie politico.com.

Cele două smartphone folosite de președinte sunt emise de agenții ale SUA care se ocupă în special de telecomunicațiile de la Casa Albă. Președintele a  fost sfătuit să își schimbe telefonul folosit pentru Twitter în fiecare lună, dar Președintele a refuzat spunând că este prea „incomod”. De asemenea, au trecut chiar și cinci luni fără ca telefonul să îi fie verificat de experți în securitate.

Conform unui reprezentant al Casei Albe, iPhone-ul folosit pentru Twitter nu trebuie neapărat să fie schimbat datorită verificărilor de securitate. Însă pentru că telefonul folosit pentru apeluri are cameră, acesta reprezintă un risc pentru că hackerii ar putea accesa camera, dar funcția de localizare a acestuia este oprită pentru ca nimeni să nu urmărească unde se duce acesta.

SURSA