Potrivit Netmarketshare și Statcounter, cota de piață a Windows XP a scăzut brusc în luna octombrie

Potrivit ultimelor grafice publicate de Statcounter şi Netmarketshare, Windows XP a pierdut într-o singură lună un număr record de utilizatori, majoritatea trecuţi în tabăra Windows 8.1. Mult peste competitorii săi, Windows 7 îşi păstrează statutul de lider cu o cotă de 53,05% din piaţa sistemelor de operare pentru PC.

Conform statisticilor publicate de Netmarketshare, cota de piaţă Windows XP a scăzut în luna octombrie de la 23,97% la numai 17,18%. Tendinţa este confirmată şi de clasamentul Statcounter, care punctează o scădere la 13,22%, faţă de 14,4% cotă de piaţă în luna septembrie.
Netmarketshare – Cota de piață a sistemelor de operare din octombrie 2014
Windows Vista, Windows NT și Linux au o cotă de piață de sub 3%, atât în statisticile publicate de Netmarketshare cât și în cele ale Statcounter. Mac OS X a crescut ușor în luna octombrie, având o cotă de piață cu puțin peste 7 %.

În mod oarecum surprinzător, o bună parte dintre cei care au ales să abandoneze vechiul PC cu Windows XP, l-au înlocuit cu unul nou bazat pe Windows 8.1. Afirmaţia este întărită şi de rezultatele publicate de Microsoft privind vânzările de tablete Surface, care au atins în perioada Q1 2014 – Q1 2015 cifra de 900 milioane dolari, majoritatea comenzilor fiind livrate către clienţi din mediul business.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.