Acasă Diverse Posesorii de PC-uri pot ajuta la găsirea unui tratament împotriva virusului COVID-19

Posesorii de PC-uri pot ajuta la găsirea unui tratament împotriva virusului COVID-19

16
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Cercetătorii de la Universitatea Standford cer ajutorul posesorilor de PC-uri din întreaga lume să „doneze” o parte din puterea proprie de procesare a PC-ului pentru a ajuta la găsirea unui tratament împotriva virusului COVID-19.

Posesorii de PC-uri pot ajuta la găsirea unui tratament împotriva virusului COVID-19

Proiectul Folding@home este un sistem de “distributed computing” din zona medicală. Universitatea Stanford îl folosește pentru a realiza simulările necesare studierii mai multor afecțiuni, inclusiv mai multe tipuri de cancer și Alzheimer, iar acum poate fi aplicat și pentru studierea coronavirusului.

Cercetătorii au nevoie să vadă care sunt toate formele posibile pe care proteina virală a acestui virus, care se leagă prima oară de un receptor al unei celule de la plămân, le poate lua. Într-un final, studiul poate duce la crearea unui medicament care poate trata infecțiile cu coronavirus.

Cei care doresc să își aducă contribuția trebuie să descarce un mic program de pe site-ul Folding@home. Acesta va fi activ doar atunci când utilizatorul nu folosește în mod activ calculatorul.