Posesorii de PC-uri pot ajuta la găsirea unui tratament împotriva virusului COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea Standford cer ajutorul posesorilor de PC-uri din întreaga lume să “doneze” o parte din puterea proprie de procesare a PC-ului pentru a ajuta la găsirea unui tratament împotriva virusului COVID-19.

Posesorii de PC-uri pot ajuta la găsirea unui tratament împotriva virusului COVID-19

Proiectul Folding@home este un sistem de “distributed computing” din zona medicală. Universitatea Stanford îl folosește pentru a realiza simulările necesare studierii mai multor afecțiuni, inclusiv mai multe tipuri de cancer și Alzheimer, iar acum poate fi aplicat și pentru studierea coronavirusului.

Cercetătorii au nevoie să vadă care sunt toate formele posibile pe care proteina virală a acestui virus, care se leagă prima oară de un receptor al unei celule de la plămân, le poate lua. Într-un final, studiul poate duce la crearea unui medicament care poate trata infecțiile cu coronavirus.

Cei care doresc să își aducă contribuția trebuie să descarce un mic program de pe site-ul Folding@home. Acesta va fi activ doar atunci când utilizatorul nu folosește în mod activ calculatorul.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.