⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK5358

Piața PC-urilor a scăzut ușor în 2014

​Livrările mondiale de PC-uri au scăzut cu 2,1% în 2014 față de 2013, arată datele IDC. Lenovo si-a consolidat poziția de lider, în timp ce Apple a avut cea mai mare creștere a volumelor de vânzări. Piața americană a mers extrem de bine, contribuind cu peste 20% la vânzările mondiale, însă și Europa a fost pe plus.
Astfel, livrările pe plan mondial au totalizat 308,6 milioane unități (laptopuri și desktop-uri), cu șapte milioane mai puține decât în 2013. Deși piața PC-urilor este în al treilea an consecutiv pe minus, scăderea în 2014 nu a fost atât de mare cum spuneau cei mai pesimiști analiști.


Lenovo este numărul unu mondial, cu peste 59 milioane sisteme livrate, HP a depășit 56 milioane, Dell a trecut de 41 milioane, iar Acer s-a situat pe locul patru. Pe cinci a terminat anul Apple, care și-a mărit cota de piață până la 6,4%. Apple a avut cea mai mare creștere a volumelor din top 5 (+16%), liderul Lenovo a avansat cu 10%, iar Acer a scăzut cu 2%.


IDC notează că ultimul trimestru a fost extrem de bun, cu 80,8 milioane de unitati vândute, cererea în segmentul persoane fizice compensând scăderea din segmentul companii. În plus, producătorii au lansat sisteme la prețuri tot mai bune și cu specificații îmbunătățite, foarte bine mergând segmentul laptop-urilor cu Chrome OS, dar și cele cu touch-screen sau cele care se pot transforma în tabletă.

Notă: Unele articole pot conține linkuri de afiliere.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.