Acasă Diverse Photoshop a împlinit 25 de ani

Photoshop a împlinit 25 de ani

21
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
În urmă cu 25 de ani, pe data de 19 Februarie, pe vremea când lumea nu ştia prea multe despre soft-uri sau sisteme de operare, o companie obscură din Silicon Valley, numită Adobe, lansa prima versiune de Photoshop.

Photoshop 1.0 a devenit aproape imediat unul dintre cele mai importante soft-uri concepute în acel moment în lume. Deşi retuşul digital exista deja, costul unui astfel de serviciu era enorm, începând de la 300 de dolari pe oră în sus.

Photoshop 1.0 oferea celor care deţineau un computer posibilitatea de a-şi retuşa singuri fotografiile, la preţul de 1000 de dolari pe licenţă. În prima decadă de existenţă, Adobe Photoshop s-a vândut în 3 milioane de exemplare.
Începând cu 2011, compania a decis să schimbe politica de marketing, orientându-se spre servicii de tip cloud.


Adobe are în acest moment 3.5 milioane de subscriberi şi se estimează că va ajunge la aproximativ 6 milioane la sfârşitul acestui an.