Acasă Android Peste 80% dintre utilizatorii de Android folosesc un sistem de operare neactualizat

Peste 80% dintre utilizatorii de Android folosesc un sistem de operare neactualizat

37
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Sisteme de operare neactualizate rulează pe mai mult de 80% din smartphone-urile și tabletele cu Android. Doar aproximativ 20% din utilizatori folosesc un sistem de operare Android actualizat. Acesta este rezultatul unui sondaj efectuat în octombrie 2015 în rândul utilizatorilor de soluții de securitate G Data pentru dispozitive Android. Acest fapt se întamplă fie din cauza întârzierilor lungi cu care producătorii îşi lansează update-urile, fie pentru că aceste actualizări nu sunt disponibile pentru dispozitivele mai vechi. Analize suplimentare și cifre actuale pot fi găsite în ultimul raport G DATA Mobile Malware pentru Q3/2015, care este acum disponibil online.

În actualul Mobile Raport, experții în securitate de la G Data au analizat care sunt versiunile Android de pe smartphone-uri și tablete care aveau instalată o soluție de securitate G Data. Peste 80% dintre utilizatori folosesc versiuni neactualizate ce conțin breşe cunoscute de securitate şi doar aproximativ 20% folosesc un sistem de operare actualizat. Deoarece statisticile au fost generate în octombrie 2015, noul sistem de operare Android 6 (Marshmallow) nu este inclus în raport.
574.706 mostre noi de malware de Android în trimestrul 3

Până la sfârșitul trimestrului al treilea din 2015, analiştii G DATA au înregistrat deja mai multe cazuri de malware de Android (1.575.644) decât în întreg anul 2014 (1.548.129). 574.706 tulpini malware de Android diferite au fost descoperite numai în al treilea trimestru. Aceasta reprezintă o creștere de 50% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Previziuni suplimentare:
  • Android OS ca un gateway pentru Internet of Things: De la aplicații de fitness până la autovehicule, tot mai multe dispozitive sunt conectate împreună în rețea și pot fi controlate de pe un smartphone sau de pe o tabletă. Astfel de aplicații și sisteme de operare Android sunt ce în ce mai populare în rândul infractorilor cibernetici, deoarece acestea le pot oferi acestora o nouă oportunitate de atac.
  • Smartphone-uri cu malware preinstalat: Tot mai multe smartphone-uri și tablete sunt afectate de firmware manipulat. Sunt așteptate rezultate noi pe aceasta temă în următoarele luni.
  • Malware complex pentru fraudă pe online banking: experții în securitate de la G DATA se așteaptă să vadă o creștere a programelor malware complexe, care combină campaniile de atac, atât pe Windows, cât și pe Android, ce vizează clienții de online banking. Scopul infractorilor este de a manipula tranzacții bancare pe Internet.
G DATA Mobile Malware Report este disponibil online la adresa: https://secure.gd/dl-en-mmwr201503