Acasă Security Peste 1 milion de telefoane sunt infectate cu cel mai periculos virus

Peste 1 milion de telefoane sunt infectate cu cel mai periculos virus

9
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Cercetătorii în securitate de la Cheetah Mobile au anunțat că au descoperit cel mai periculos virus pentru telefoane, peste 1 milion de terminale fiind infectate la nivel global. Mai precis, conform datelor colectate de Cheetah Mobile Security Research Lab, între ianuarie și iunie 2016, numărul mediu de telefoane infectate cu Hummer este 1.190.000.

Grupul chinez din spatele familiei de troieni Hummer ar fi capabil să facă peste 500.000 $ pe zi, India fiind în acest moment cea mai afectată țară, urmată de Indonezia, Turcia și China. România este și ea afectată, aproape 20.000 de telefoane fiind infectate în această perioadă. 

Screen Shot 07-03-16 at 11.32 AM 001
Cele mai afectate țări cu Hummer

Din moment ce India are cele mai multe infecții cu troianul Hummer (peste 150.000 dispozitive), Cheetah Mobile Security Research Lab a investigat mai adânc. Printre primii 10 troieni care afectează majoritatea utilizatorilor din India, al doilea și al treilea sunt membri ai familiei de troieni Hummer, iar al șaselea este un troian care este promovat de Hummer.

cel mai periculos virus

Când un dispozitiv este infectat cu troianul Hummer, acesta va avea acces la rădăcina dispozitivului fără consimțământul proprietarului și va câștiga privilegiile utilizatorului. Hummer poate apoi trece la anunțuri pop-up  pe dispozitiv și la instalarea unor aplicații nedorite, inclusiv a malware-ului.

Cercetătorii au avertizat că Hummer nu poate fi șters cu software standard anti-virus și nici prin resetarea device-ului. Mai mult, ultima versiune de malware are 18 tehnici de root ce îi permit lui Hummer să devină extrem de periculos și eficient.

Cei de la Cheetah spun că toate aplicațiile lor de Android au primit update pentru a scăpa  de acest troian. De asemenea, compania a lansat o aplicație disponibilă pe Google Play Store, care vă va scăpa cel mai probabil de Hummer.

Cea mai bună variantă pentru a evita astfel de viruși este să nu descarci niciodată aplicații din surse necunoscute, folosind doar magazinul oficial.

Peste 1 milion de telefoane sunt infectate cu cel mai periculos virus

Surse: cmcm.com, yoda.ro