FLASH DEALS

Oficiali americani avertizează în legătură cu pericolul reprezentat de hackerii nord-coreeni

Oficiali guvernamentali americani au avertizat miercuri în privinţa pericolului reprezentat de hackerii nord-coreeni, atrăgând atenţia în special asupra sectorului bancar şi a serviciilor financiare, transmite Reuters.

Oficiali americani avertizează în legătură cu pericolul reprezentat de hackerii nord-coreeni

Motivul avertismentului, emis în comun de Departamentul de Stat, Trezorerie, Departamentul pentru Securitate Internă şi Biroul Federal de Investigaţii, este neclar, scrie news.ro.

Hackerii nord-coreeni sunt acuzaţi de mult timp că au ca ţintă instituţiile financiare, iar avertismentul întăreşte informaţiile existente deja în spaţiul public. Solicitările de comentarii trimise agenţiilor americane nu au primit răspuns imediat. Misiunea Coreii de Nord la Naţiunile Unite, în New York, nu a răspuns imediat cererii de comentarii.

Coreea de Nord este acuzată că ar fi în spatele unei campanii ambiţioase, desfăşurate pe parcursul unor ani, de furt digital, inclusiv de sifonarea unor milioane de dolari din ATM-uri, furturi de amploare de la bănci importante, extorcarea unor utilizatori de computere din întreaga lume şi piratarea unor platforme de monede digitale. Aceste furturi au provocat o îngrijorare tot mai mare la nivel internațional.

Anul trecut, de exemplu, un raport al ONU a afirmat că Coreea de Nord a obţinut 2 miliarde de dolari pentru programele sale pentru arme de distrugere îm masă utilizând atacuri informatice ”pe scară largă şi tot mai sofisticate”.

În avertismentul de miercuri, oficialii americani afirmă că activităţile online ale Coreii de Nord ”pun în pericol Statele Unite şi ţări din întreaga lume şi, în mod special, implică un pericol semnificativ pentru integritatea şi stabilitatea sistemului financiar internaţional”.

SURSA