O treime dintre bănci nu oferă o conexiune sigură pentru toate plățile online

33% dintre organizațiile de servicii financiare nu le oferă clienților un canal sigur pentru toate plățile lor online, chiar dacă 62% dintre acestea au observat o creștere semnificativă a numărului de clienți care fac tranzacții financiare online, iar 50% cred că frauda financiară pe segmentul online este în creștere, arată datele unui studiu realizat de Kaspersky Lab, unul dintre cei mai mari producători de soluții antivirus și compania de cercetare B2B International.

Două treimi (65%) declară că sunt folosite tot mai multe dispozitive pentru a face plăți online, totuși numai 53% dintre respondenți au implementat un sistem de autentificare în doi pași și doar 50% au introdus o soluție anti-fraudă specializată, în timp real, chiar dacă 22% consideră că aceasta este cea mai eficientă formă de protecție disponibilă. Mai puțin de jumătate (42%) dintre companii extind o astfel de soluție la dispozitivele pentru clienți și doar 67% implementează o conexiune sigură pentru toate plățile online.

Deloc surprinzător, 48% dintre cei chestionați sunt de acord că doar atenuează riscul, în loc să îl înlăture, iar 29% spun că este mai ieftin să te ocupi de incidentele de fraudă financiară online atunci când ele apar, decât să încerci să le previi.

“Studiul arată că băncilor și organizațiilor de plată le e greu să se lupte cu frauda financiară online, în peisajul actual, în care utilizatorii individuali sunt în permanență conectați la Internet, pe toate canalele”, spune Ross Hogan, head of SafeMoney Business Development, Kaspersky Fraud Prevention în cadrul Kaspersky Lab.

În urma cercetării, a rezultat că soluțiile generale de securitate pe Internet nu sunt considerate o metodă eficientă pentru prevenirea acțiunilor de phishing – tot mai bine camuflate – și a atacurilor malware care pot duce la fraude financiare. Mai puțin de 10% dintre respondenți au optat pentru această variantă.

Sondajul IT Security Risks 2015, derulat de B2B International, a vizat peste 5.500 de reprezentanți ai companiilor, inclusiv 131 din partea băncilor și a serviciilor de plată, din 26 de țări.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.