O treime din IMM-urile și instituțiile publice din România folosesc încă Windows XP

Compania de securitate Bitdefender, citată de ZDnet, arată că la un an și jumătate de la încheierea asistenței tehnice oferită de Microsoft sistemului de operare Windows XP, 34% din IMM-urile și instituțiile publice din România încă îl folosesc.
De altfel, România este pe locul trei în acest top, lider fiind Ucraina, unde Windows XP rulează pe 41,2% din calculatoarele IMM-urilor și instituțiilor publice care folosesc software antivirus Bitdefender, urmată de Ungaria cu 37,5%. Bitdefender mai arată arată că în Polonia ponderea utilizatorilor de Windows XP este 24,05%, iar în Republica Moldova de 18,7%. Valori mai mici sunt înregistrate în Slovacia (10,6%), Bulgaria (6%) şi Cehia (4,7%).

Windows XP
În România, principalul motiv pentru care IMM-urile şi instituţiile publice continuă să folosească Windows XP este compatibilitatea sistemului de operare cu aplicaţiile, alţi factori fiind ataşamentul emoţional, costurile de modernizare a dispozitivelor hardware şi a softurilor, precum şi productivitatea scăzută în perioada de tranziţie.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.