O nouă campanie de tip malware în România

În luna ianuarie a acestui an, echipa CERT-RO scria despre o serie de campanii care vizau infectarea utilizatorilor cu malware, deghizat în atașamente de tip .7zip, anexate unor e-mail-uri ce păreau a veni din partea unor servicii de curierat.

O nouă campanie de tip malware în România

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) informează pe pagina Facebook că atacatorii au reluat recent aceeași metodă, de această dată simulând că mesajele ar veni de la Compania Naţională Poşta Română. Practic, un utilizator primește un e-mail în care este anunțat despre faptul că ar urma să primească un colet, iar pentru urmărirea traseului i se oferă spre accesare un link.

La accesarea acestuia, utilizatorul descarcă de fapt #malware, așa cum se poate observa din analiza VT

Atenție la sursa e-mail-urilor primite, la textul mesajelor și la atașamentele pe care doriți să le accesați! Evitați graba în activitatea din mediul online, faceți verificări suplimentare, acolo unde aveți suspiciuni și sub nicio formă nu accesați link-ul, în astfel de cazuri, înainte de a-l verifica cu o soluție de securitate.

Validați mereu cu expeditorul informația primită, în cazul în care nu identificați clar despre ce este vorba. Totodată, acordați o atenție sporită corectitudinii textului primit, în special din partea unor companii sau instituții. Dacă acesta deține greșeli gramaticale evidente sau unele de transcriere, atunci este cel mai probabil o tentativă de păcăleală.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.