NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
O eroare a antivirusului Webroot face posibilă ștergerea de fișiere ale sistemului de operare Windows și cauzează și alte probleme pentru utilizatori.
Utilizatorii produsului de securitate Webroot pentru endpoint-uri și companiile au avut o surpriză neplăcută luni, când programul a început să marcheze fișierele Windows ca fiind malware, scrie pcworld.com, citat de securityportal.ro.
Rapoartele au apărut repede pe Twitter și au continuat să fie postate pe forumul comunității Webroot. Compania a venit cu o soluție care poate fi aplicată manual, dar mulți utilizatori încă au probleme în repunerea în funcțiune a sistemelor afectate.
Aceasta este o alarmă falsă care a afectat fișiere legitime din Windows și le-a trimis în carantină. Acest fapt este neobișnuit, deoarece companiile producătoare de antiviruși de obicei construiesc liste cu fișierele sistemului de operare pentru a preveni astfel de detecții. Problema a fost cauzată în urma unei actualizări de securitate care a dezactivat fișiere importante.
Webroot a anunțat că una dintre soluții este crearea manuală de reguli care să elibereze fișierele care au fost blocate în mod greșit. O altă soluție constă în așteptarea unei actualizări din partea companiei. Pentru cei interesați de această eroare, alte detalii obțineți de aici.
Webroot și-a avertizat clienții că ștergerea fișierelor aflate în carantină sau dezinstalarea antivirusului le vor face de nerecuperat.
Au mai apărut rapoarte și că Webroot marchează site-urile populare ca Facebook și Bloomberg ca fiind site-uri de phishing și blochează accesul clienților la ele.