O eroare a antivirusului Webroot poate șterge fișiere importante din Windows

O eroare a antivirusului Webroot face posibilă ștergerea de fișiere ale sistemului de operare Windows și cauzează și alte probleme pentru utilizatori.

Utilizatorii produsului de securitate Webroot pentru endpoint-uri și companiile au avut o surpriză neplăcută luni, când programul a început să marcheze fișierele Windows ca fiind malware, scrie pcworld.com, citat de securityportal.ro.

Rapoartele au apărut repede pe Twitter și au continuat să fie postate pe forumul comunității Webroot. Compania a venit cu o soluție care poate fi aplicată manual, dar mulți utilizatori încă au probleme în repunerea în funcțiune a sistemelor afectate.

Aceasta este o alarmă falsă care a afectat fișiere legitime din Windows și le-a trimis în carantină. Acest fapt este neobișnuit, deoarece companiile producătoare de antiviruși de obicei construiesc liste cu fișierele sistemului de operare pentru a preveni astfel de detecții. Problema a fost cauzată în urma unei actualizări de securitate care a dezactivat fișiere importante.

Webroot a anunțat că una dintre soluții este crearea manuală de reguli care să elibereze fișierele care au fost blocate în mod greșit. O altă soluție constă în așteptarea unei actualizări din partea companiei. Pentru cei interesați de această eroare, alte detalii obțineți de aici.

O eroare a antivirusului Webroot poate șterge fișiere importante din Windows

Webroot și-a avertizat clienții că ștergerea fișierelor aflate în carantină sau dezinstalarea antivirusului le vor face de nerecuperat.

Au mai apărut rapoarte și că Webroot marchează site-urile populare ca Facebook și Bloomberg ca fiind site-uri de phishing și blochează accesul clienților la ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.