Acasă IT News Numărul utilizatorilor Facebook continuă să crească, în ciuda scandalurilor privind confidențialitatea

Numărul utilizatorilor Facebook continuă să crească, în ciuda scandalurilor privind confidențialitatea

0

Numărul utilizatorilor Facebook a continuat să crească, în ciuda unei serii de scandaluri privind confidențialitatea și a criticilor aduse cu privire la încercările de stopare a conținutului toxic. Gigantul social media a declarat că numărul celor care s-au conectat la site-ul său cel puțin o dată pe lună a crescut cu 9% anul trecut, la 2,32 miliarde de oameni. 

Numărul utilizatorilor Facebook continuă să crească, în ciuda scandalurilor privind confidențialitatea
Temerile că scandalurile în care a fost implicată compania ar putea îndepărta agenții de publicitate s-au dovedit, de asemenea, a fi nefondate, veniturile anuale creascând cu 30% anul trecut. Creșterea a avut loc în ciuda campaniilor care au îndemnat oamenii să evite Facebook, scrie bbc.co.uk, citat de smartnews.ro

Fondatorul Mark Zuckerberg a declarat că firma a “schimbat fundamental modul în care conducem compania pentru a se concentra pe cele mai mari probleme sociale”. 

Performanțele financiare puternice vin pe fondul îngrijorărilor continue cu privire la modul în care firma social media gestionează datele personale ale utilizatorilor și confidențialitatea după scandalul Cambridge Analytica și a temerilor potrivit cărora rețeaua a fost folosită ca instrument politic. 

Acțiunile companiei și-au pierdut aproape o treime din valoare din luna iulie, când Facebook a avertizat cu privire la încetinirea creșterii veniturilor. Acestea au crescut însă cu peste 9% în tranzacționarea after-hours după ce profiturile și venitul au depășit așteptările analiștilor. 

Profitul total al Facebook pentru 2019 a fost de 22,1 miliarde de dolari, în creștere cu 39% față de 2017.

Creșterea numărului utilizatorilor a fost deosebit de puternică în India, Indonezia și Filipine, însă a rămas constantă în SUA și Canada.

Numărul utilizatorilor din România ai reţelei de socializare Facebook a ajuns la 10 milioane, iar a celor care au un cont Instagram se ridică la aproximativ 700.000, conform datelor centralizate de către ZeList, serviciul de monitorizare şi analiză a social media şi presei online.
Articolul precedentENISA a publicat raportul amenințărilor pentru anul 2018
Articolul următorCercetătorii Kaspersky Lab spun că parolele unice și ușor de reținut sunt o metodă mai bună decât înlocuirea lor periodică