Nu este nicio glumă: Microsoft Security Essentials a devenit în cele din urmă un produs de securitate de top, conform rezultatelor obținute în ultimul test realizat de AV-TEST pe Windows 7 (februarie 2018)

AV-TEST.org a publicat rezultatele ultimului test realizat de AV-TEST pe Windows 7. La acest test au participat un număr de 18 soluţii de securitate, platforma folosită pentru testarea produselor fiind Windows 7 (SP1, 64 bit).

Criteriile de departajare luate în calcul au fost:  
  • Protection – Protecţia împotriva infecţiilor malware (viruși, viermi, troieni…etc)
  • Performance – Performanță (impactul produsului de securitate asupra sistemului în utilizarea zilnică – site-uri vizitate, descărcarea/instalarea/rularea de programe, copierea datelor)
  • Usability* – Ușurința în utilizare, alarmele false generate la accesarea de site-uri legitime, programe legitime instalate detectate ca malware precum și blocarea unor acțiuni legitime ale diverselor programe instalate  
Produsele au fost evaluate timp de 2 luni (ianuarie și februarie 2018) printr-un test de tip “Real-World” (protecția împotriva atacurilor malware de tip zero-day, inclusiv amenințări web și viruși răspândiți prin e-mail – 228 probe utilizate), dar și a unui test pentru detectarea malware-ului descoperit în ultimile 4 săptămâni (set de referință AV-TEST – 4.877 probe utilizate).

Maximum posibil pentru fiecare din cele trei criterii de departajare a produselor de securitate testate a fost de 6 puncte. 

În ceea ce privește protecţia împotriva infecţiilor malware, produsele de securitate Microsoft Security Essentials, McAfee, AhnLab, Avast, AVG,  Bitdefender, Comodo, F-Secure, Kaspersky, Norton și Trend Micro au primit numărul maxim de puncte, în timp ce produsul eScan Internet Security a obținut cel mai mic punctaj (4,5 puncte). 

AhnLab, Avira, Bitdefender, Kaspersky, PC Pitstop, Norton și Trend Micro au fost singurele produse ce au obținut punctajul maxim la testele de performanță, codașele (deși rezultatul nu este unul rău) la această categorie de testare fiind G Data și K7 Computing (5 puncte).   

La categoria “Usability”, majoritatea produselor antivirus implicate în testul efectuat au obținut rezultate foarte bune și bune, cu excepția produsului F-Secure Safe (3 puncte). 

Marii câștigători ai acestei noi runde de teste au fost AhnLab V3 Internet Security,Kaspersky Lab Internet SecurityșiTrend Micro Internet Security, acestea fiind singurele produse ce au obținut toate cele 18 puncte. Toate produsele testate au primit la final un certificat AV-TEST.  

Dar ceea ce se merită menționat este faptul că produsul antivirus Microsoft (numit Security Essentials în Windows 7) și-a îmbunătățit în mod substanțial performanța în comparație cu testele anterioare.

În acest test, Microsoft Security Essentials a primit un total de 17,5 puncte, obținând un scor mai bun ca aplicațiile mai larg adoptate (Bitdefender, Avast, AVG, AVIRA, BullGuard și G Data).

Mai exact, MSE a primit 6 puncte pentru protecție, 5,5 puncte pentru performanță și 6 puncte pentru usability*, punctaje care-l propulsează în partea de sus a topului.

Testul complet poate fi studiat aici.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.