NSA (Agenția de Securitate Națională) a clonat motorul de căutare Google pentru a-și spiona țintele, relevă noi documente descoperite în Brazilia, conform CNET. Acest nou scandal face parte din marea acțiune de spionaj informatic Prism.

Conform unor surse din Brazilia, NSA a folosit un tip de atac numit “man in the middle” în care, cu un certificat de securitate fals, spionii au putut trece fără probleme de setările browser-ului, păcălindu-l ușor pe cel spionat că e pe un anumit site original, când de fapt el era pe o clonă identică. În acest caz, NSA ar fi clonat Google, iar cei spionați nu și-ar fi dat seama, astfel că datele lor (parole, pagini vizitate și tot ce au scris) au ajuns la NSA. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Atacurile de tip “man in the middle” sunt folosite pentru a face conexiuni directe cu fiecare dintre ținte și tot ce comunică între ele, hackerii urmărind în aceste atacuri toate comunicările existente. Interesant este faptul că hackerii pot interveni în aceste comunicări fără ca cei vizați să-și dea seama, scopul fiind inducerea lor în eroare.

Metoda este folosită destul de des pentru interceptarea comunicațiilor și presupune ca NSA să se logheze la un router al unui ISP și să devieze traficul țintă către site-ul clonat, toate datele trecând automat pe la NSA.
LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.