Noul browser “Project Spartan” poate fi testat de utilizatori

Noul browser “Project Spartan”, la care lucrează intens Microsoft, poate fi testat de utilizatori în noua versiune Windows 10 Preview Build 10049.

Din prima versiune disponibilă lipsește posibilitatea de a salva paginile de internet offline și suportul pentru extensii, dar include asistentul personal digital Cortana (doar pentru utilizatorii din SUA) și funcția Reading View, ce se concentrează pe text, permițăndu-le utilizatorilor să citească articole web fără a fi deranjați de reclame și alte elemente care distrag atenția. 

De asemenea, “Project Spartan” include suport pentru stylus, dar și funcția Web Notes, ce oferă posibilitatea (doar pe dispozitive cu ecran tactil) de a face adnotații și desena pe paginile web și de a le partaja ulterior prin e-mail, rețele sociale sau serviciul de stocare în cloud OneDrive.

Noi funcţii pentru browser sunt în lucru, acest fiind un produs nefinisat, lansat cu scopul de a fi testat de cei care participă la programul Windows Insider

„Project Spartan va fi actualizat în mod frecvent”, a scris, pe blogul oficial Windows, Joe Belfiore, vicepreşedinte Microsoft. Potrivit lui Belfiore, Spartan se concentrează pe paginile web şi nu pe browser, fiind „mai sigur, mai rapid şi mai fiabil”. 
 
Programul de navigare va fi introdus în cele din urmă şi în versiunea de Windows 10 pentru telefoane.
 
Într-o primă fază, “Project Spartan” va fi disponibil pentru utilizatorii individuali în paralel cu Internet Explorer, actualul browser al companiei.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.