Acasă IT News Noua soluție Kaspersky Lab pentru infrastructura de cloud hibrid asigură un mai...

Noua soluție Kaspersky Lab pentru infrastructura de cloud hibrid asigură un mai bun management al securității pe importante platforme cloud

11
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

În contextul în care organizațiile se luptă pentru a face față unei automatizări accelerate a proceselor de business și creșterii exponențiale a volumului de date corporative, 66% dintre companiile mari și 49% dintre IMM-uri intenționează să-și extindă infrastructurile de cloud hibrid. În același timp, fiecare a doua companie consideră că nu își poate încredința toate datele sale serviciilor cloud din cauza lipsei unui management al securității.

Pentru a sprijini companiile în transformarea lor digitală și a le proteja, Kaspersky Lab și-a extins portofoliul de virtualizare și securitate cloud cu soluția Kaspersky Hybrid Cloud Security – generația următoare de protecție a cloud-ului hibrid, pentru companii de toate dimensiunile, integrată cu Amazon Web Services (AWS) și Microsoft Azure.

Pe fondul transformărilor digitale, echipele IT se confruntă inevitabil cu riscul de a pierde controlul asupra securității în infrastructura cloud. Lipsa de vizibilitate în sistemele cloud hibride face aceste infrastructuri vulnerabile la atacuri cibernetice. În plus, securitatea încorporată a mediilor de tip cloud public se concentrează mai mult pe protejarea „perimetrului cloud” și, prin urmare, nu acoperă datele corporative, care pot fi compromise înainte de a ajunge în zona protejată din cloud. Pentru a evita să ajungă într-o junglă de date, este important pentru firmele care folosesc cloud-ul să adopte o soluție dedicată de securitate, cum ar fi Kaspersky Hybrid Cloud Security.

Kaspersky Hybrid Cloud Security protejează aplicațiile și datele din mediul de lucru fizic, virtual și cloud, bazându-se pe experiența vastă a Kaspersky Lab în domeniul securității pentru centrele de date. Soluția oferă integrare API cu Amazon Web Services (AWS) și sprijină platforma cloud Microsoft Azure, permițând clienților să ofere protecție fiecărui activ pe care îl pun în cloud-ul public.

Noua soluție Kaspersky Lab pentru infrastructura de cloud hibrid asigură un mai bun management al securității pe importante platforme cloud

Vizibilitate pentru protecția cloud-ului hibrid

Companiile care migrează spre un cloud public se confruntă deseori cu proiecte complexe de integrare a securității. Chiar și după integrare, s-ar putea ca echipele IT să nu aibă o vizibilitate generală, deoarece este posibil să se bazeze pe mai multe panouri de management pentru sistemele lor cloud lor publice și private. Kaspersky Hybrid Cloud Security oferă companiilor integrarea perfectă a unei soluții complexe de securitate în infrastructura virtuală internă. Soluția simplifică și automatizează răspunsul la amenințările cibernetice avansate și oferă vizibilitate completă și ușurința gestionării în întregul mediu cloud hibrid. Cu ajutorul consolei de securitate integrate în cloud, echipele de securitate IT au control complet asupra persoanelor care pot accesa date corporative la fața locului și în cloud. De exemplu, echipele IT pot configura notificări de securitate pentru a se asigura că fiecare utilizare este monitorizată.

Protecție solidă a datelor

În multe cazuri, cloud-ul rămâne o zonă incertă pentru organizații, 28% dintre companiile mari considerând că reprezintă o amenințare pentru afacerea lor, mai degrabă decât o oportunitate. Protecția datelor este unul dintre cele mai mari motive de îngrijorare pentru cei care adoptă tehnologia cloud, amenințările complexe, programele ransomware, furtul de date, frauda financiară și erorile umane aflându-se pe lista de riscuri, mereu în creștere.

Fără îndoială, furnizorii lucrează din greu pentru a îmbunătăți securitatea și fiabilitatea platformelor lor de cloud. Cu toate acestea, posibilitățile cloud-ului de gestionre a securității nu corespund întotdeauna cerințelor sistemelor corporative. Interzicerea sau restricționarea anumitor aplicații, monitorizarea permanentă a comportamentului fiecărei aplicații la locul de muncă și protejarea sistemelor împotriva exploatării vulnerabilităților – toate aceste sarcini esențiale rămân în continuare în responsabilitatea clientului.

Pentru a răspunde cerințelor de securitate ale companiilor, inclusiv în ceea ce privește apărarea împotriva vulnerabilităților, Kaspersky Hybrid Cloud Security oferă clienților protecție asistată de sisteme de învățare automatizată (machine learning). Acest lucru permite sistemelor de securitate să prindă, să blocheze și să remedieze potențialele amenințări înainte de a afecta datele sau operațiunile de business. Pentru a se asigura că atacatorii nu pot folosi defectele din programele legitime pentru a compromite datele din cloud, Kaspersky Hybrid Cloud Security utilizează mai multe tehnici avansate, cum ar fi prevenirea exploatării și evaluarea vulnerabilităților și managementul automat al patch-urilor.

„Asigurarea infrastructurii cloud și a sarcinilor asociate acesteia este vitală, pe măsură ce fenomenul transformării digitale este adoptat de tot mai multe companii„, a declarat Daniele Catteddu, Chief Technology Officer la Cloud Security Alliance. „Decizia Kaspersky Lab de a extinde protecția la două mari platforme cloud este un pas important în perfecționarea funcțiilor de securitate ale cloud-ului Amazon Web Services și Microsoft Azure și este în măsură să reducă temerile companiilor în ceea ce privește lucrul în cloud.”

„Dacă ne gândim la ce volum de date valoroase este stocat în cloud, vedem că este esențial pentru companii să aibă o protecție complexă și vizibilitate pe toate platformele cloud. Filozofia noastră a fost întotdeauna aceea de a găsi dozajul ideal între protecție, eficiența resurselor și posibilitățile de gestionare a mediilor cloud publice și private”, adaugă Vitaly Mzokov, Solution Business Lead, Kaspersky Lab. „Suntem siguri că acest mix le va oferi clienților noștri o trecere sigură la cloud-ul Amazon și Microsoft Azure, odată cu proiectele lor de transformare digitală.”

Pentru detalii despre Kaspersky Hybrid Cloud Security, vă rugăm vizitați acest site.