Acasă Antivirus NortonLifeLock cumpără Avira

NortonLifeLock cumpără Avira

24
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Firma de securitate cibernetică NortonLifeLock (anterior Symantec) a convenit să achiziționeze producătorul antivirus german Avira de la Investcorp Technology Partners din Bahrain, într-o tranzacție cash în valoare de 360 de milioane de dolari. Este de așteptat ca achiziția să se finalizeze în primul trimestru al anului 2021, au declarat cele două companii printr-un comunicat de presă comun, scrie zdnet.com

CEO Avira, Travis Witteveen și CTO Matthias Ollig, se vor alătura echipei de conducere NortonLifeLock după finalizarea tranzacției. NortonLifeLock speră ca această achiziție să accelereze expansiunea sa internațională în piețele în care are o prezență redusă. Avira are o bază de utilizatori puternică în UE. Compania este cunoscută pentru modelul său de afaceri freemium, prin care oferă software de securitate gratuit utilizatorilor din întreaga lume. 

Software-ul gratuit Avira este instalat pe mai mult de 30 de milioane de dispozitive, iar compania se mândrește, de asemenea, cu peste 1,5 milioane de clienți plătitori. Avira a fost fondată în 1986 în Germania de către Tjark Auerbach și, în perioada sa de vârf, în 2012, se mândrea cu o bază de utilizare de peste 100 de milioane de dispozitive. Auerbach a vândut Avira către Investcorp în aprilie 2020 pentru 180 de milioane de dolari. 

NortonLifeLock a fost fondată în noiembrie 2019, după ce Broadcom a cumpărat activele de securitate enterprise ale Symantec pentru 10,7 miliarde de dolari. NortonLifeLock administrează acum vechiul portofoliu Symantec pentru consumatori.

NortonLifeLock cumpără Avira