1. Home
  2. /
  3. Online
  4. /
  5. NASA Mars Trek, o plimbare virtuală pe planeta Marte

NASA Mars Trek, o plimbare virtuală pe planeta Marte

Chiar dacă până acum omul nu a ajuns pe Marte, în ultimii ani specialiștii NASA au trimis tot felul de vehicule ce au luat contract cu suprafața Planetei Roșii și, mai mult, au preluat de aici imagini suprinzătoare.

Agenția Spațială a SUA este conștientă de interesul tot mai mare pentru Marte și a venit cu o propunere concretă pentru cunoașterea ei. Așa a apărut Mars Trek, un navigator ce se bazează pe hărți și ne ajută să ne plimbăm pe cea de-a patra planetă a Sistemului Solar. 

Construit grație cantității uriașe de informații adunate de misiunile NASA, Mars Trek ne ajută să explorăm planeta fie în variantă 2D, fie în 3D, din trei puncte diferite: global și de pe fiecare dintre cei doi Poli.

Punctele de interes sunt bine marcate pe hărți, apărând cu o scurtă descriere în dreptul fiecăruia dintre ele, cu linkuri și informații adiționale.

De asemenea, sistemul ne permite să ne jucăm, calculând distanțele sau diferențele de nivel. Vorbim despre niște imagini calitative, luate cu ajutorul sondelor spațiale. Mars Trek este construit pentru a putea fi accesat fie de pe computerele personale, fie de pe telefoanele mobile inteligente. Putem descărca și fișiere STL pentru imprimarea acestora 3D.

NASA Mars Trek poate fi accesat aici.


Sursa: Intel IQ
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *