Home / Online / Mozilla și Opera au eliminat patru extensii de la Avast și AVG, instalate de milioane de utilizatori

Mozilla și Opera au eliminat patru extensii de la Avast și AVG, instalate de milioane de utilizatori

Mozilla a eliminat patru extensii de Firefox care abuzau de drepturile de acces primite în momentul instalării. Cele patru extensii eliminate sunt Avast Online Security, AVG Online Security, Avast SafePrice și AVG SafePrice.

Extensiile colectau informații detaliate despre activitatea online a utilizatorilor. Dincolo de istoricul de navigare, acestea urmăreau timpul petrecut de utilizator pe fiecare site, zonele în care este mutat cursorul și unde se dădea click, câte tab-uri sunt deschise și când se schimbă tab-urile etc.

Problema a fost descoperită și raportată celor de la Mozilla de Wladimir Palant, dezvoltatorul extensiei AdBlock Plus. Cele patru extensii au fost eliminate de Mozilla în mai puțin de 24 de ore de la primirea raportului.

După scurt timp, extensiile au fost eliminate și de cei de la Opera. Google încă nu a luat nicio măsură vis-a-vis de aceleași extensii pentru Chrome.

SURSA

Citește și

Un torrent este un protocol care permite descărcarea rapidă de fișiere folosind o cantitate minimă din lărgimea de bandă disponibilă a conexiunii la Internet. După cum știți, pentru a descărca date prin sistemul torrent îti trebuie două lucruri: un program (client) care să poată rula fișierele .torrent si apoi fișierele care conțin datele dorite

Top 10 site-uri de torrente în 2020

Un torrent este un protocol care permite descărcarea rapidă de fișiere folosind o cantitate minimă din lărgimea de bandă disponibilă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.